diumenge, 9 de gener del 2022

Ibone, 6b (75 m); Fetén, 6b (90 m), Paret de Sta. Quitèria, Montfalcó

Excursió multitudinària, cercant el sol, amb temperatures glacials, a un bonic lloc que darrerament és prou concorregut per caminants ja que la pista que t'hi duu des de Viacamp està cada cop millor.

Del llibre "Montsec Oeste" de Luichy (on hi trobareu les ressenyes), Jesús ens proposa aquest lloc, de poca aproximació on podrem "alternar" vies. Per atansar-nos cal baixar per la pista del refugi al pantà i trobar unes fites que ens aproximen a la paret. És la cara Sud, una mica més avall de la perpendicular a l'ermita. Poca aproximació. La pista és pendent i no sempre bona. Si aneu amb turisme convencional, una bona opció és deixar el cotxe al refu, aproximar a peu i retirar pujant a l'aresta, on trobareu el camí que recorre tota l'aresta per la banda Nord.

Darrerament estem de sort a cal Gall. Les noves incorporacions, a part d'aportar paritat de gènere, demostren el que valen. La padrinada  estem preparant la jubilació a consciència i prova d'això és el darrer llarg  d'Ibone, 6b a protegir, que t'ensenya les dents en algun pas i que l'Anna R. es cruspeix per berenar.

Les vies són ben bones. Ibone: semiequipada, potser un pèl més obligada. Fetén: sobre un itinerari ben parabolat i poc obligat. Totes dues amb una roca excel·lent.

Al retirar, al refu xarrem una estona amb Mikel Gatón i Gloria, guardes i aperturistes de les vies, i ens fan cinc cèntims de com ha anat tot plegat. Bona gent. Com encara no està obert oficialment i no tenen birres, marxem ràpid. Ja hi tornarem; estan obrint noves línies que prometen.


Ubicació (foto de Mikel Gatón)

Ressenya Cal Gall

Ressenya Cal Gall (foto Miquel Gatón)

Ioli a l'L1 de Fetén

Anna R. a l'L2 de Fetén

L3. Arranc dur

L1 d'Ibone. Es pot empalmar amb L2

Anna R. al pas clau de l'L3

Pepe Arrebufat a l'L3 de Fetén

Anna F. a l'L2 de Fetén

Fotocim amb la meitat del personal

Lo Xist