divendres, 21 de maig del 2021

El front del Pallars, 6b+ (330 m), Tossal de la Torreta, Montsec de Rúbies

Oberta per F. Albesa, J, Badia i J. Salvany el 2020, quan va sortir aquesta via al Vértex del Gener/Febrer d'enguany no li vam fer gaire cas, i va ser un post de Luichy etiquetant-la de "very very best" que ens va fer decidir a posar-hi el nas.  

I l'encertem ben encertada. És una gran via, amb roca collonuda en general. A més, el lloc i les excursions obligades per les feixes li donen el seu encant. L'assegurament és el just i necessari, és a dir, no hi aneu amb la idea de fer A0 (tret del llarg d'Ae). El grau bastant ajustat; a cops encertat, d'altres, un plus tampoc li sobraria. Però en general, si vas bé al 6a no hi ha una exposició considerable, ja que les gandes i la qualitat de la roca et donen molta confiança.

Encara amb l'alegria d'alliberar el llarg d'Ae a vista, l'únic que trobareu molt assegurat i que no anirà més enllà del 6b+, arribem al mur del penúltim llarg i flipem en colors. Poques coses hem escalat com aquest llarg, bo de veritat. Placa clivellada, vertical, roca excel·lent, poques assegurances, escalar sempre fugint amunt, confiant que les ratlles sempre seran bones i arribada a la role fina que li dona el grau. Una joia.

En resum, si porteu bé el V+/6a, ni ho dubteu; arribeu-vos-hi perquè us espera una jornada ben bonica. En aquest enllaç us deixem els tracks on trobareu on aparcar, el camí d'aproximació a peu de via (15') i el descens (40´).

Material: 12 cintes, tòtems. (portàvem àliens i un estrep però no els hem emprat)  

Mapa de la zona. Track aquí
  

Ubicació de la via

Ressenya del Vértex (gener/febrer 2021) tunejada

L1. No és de fàcil protecció

Arribada a l'R1

Ari a l'L2

Navegant sobre un fàcil L3


L4, abans de la llarguíssima feixa

L6

L7

L8. Ae o 6b+

L9. 6a gens fàcil

L10. Espectacular

ChiquiPark a la segona feixa

L10. El darrer

FotoRelax


Lo Xist  (políticament incorrecte)



2 comentaris:

Marc Caus ha dit...

Fa pinta de via orgàsmica. Ara, el millor de tot és la última foto on es perceb l'ambient plaent del lloc. Gràcies per l'escrit!

Csar Fdez ha dit...

Jajajaj. No malpensem