diumenge, 25 d’abril del 2021

Llastra-Zèneca, 7a+ (6b ob, 265 m), Cap del Ras, Montsec d'Ares

Sols el nom de la via ja et fa agafar unes ganes tremendes de fer-la. Té tots els ingredients d'una operació comercial d'èxit: lent degoteig previ a les xarxes sobre la seva obertura (premarketing), excel·lent embolcall amb un nom impactant i un preu més que competitiu (ben poca exposició).

Ben bona via, i com estem en pre-confinament,  coincidim amb una cordada. Els deixem passar, ja que són dos i pinta que no ens faran esperar, amb l'únic requeriment que no ens fotin la llastra a sobre. Jesús i Pepe anaven a "Les Putes Cabres" i han hagut de canviar de plans, per overbooking també.

El primer llarg és el més desmarxat, tot i que no obligat, però se'ns va una mica de grau a vista i caldrà azerar. A partir d'aquí, plaques ben bones, més o menys complicades, alguna sortida a feixa matollera, com gairebé sempre en aquesta paret, i un no parar de riure de baix a dalt. Per cert, a la llastra li vam fer de tot, i no té pinta d'una imminent caiguda.

Menció especial requereix la nova variant de sortida que Ari es treu de la màniga. Surt de la R6 recte amunt, es planta a la suposada R7, i comença el darrer llarg esbufegant per una placa a esquera que en teoria és V+ (serà 6b+) i que segueix un diedre més que evident. Ens adonem que estem sortint pel darrer llarg de la Mr. Owl (que en el seu temps ens vam oblidar de fer) i em ve al cap un missatge del Marc Marki:

    - aprofiteu , poseu-vos el cam#3 i #4 a la motxilla i sortiu per la Mr. Owl
    
Li aconsello que baixi i que anem a buscar la sortida que toca, ja que ens faltaran friends grans; però no em fa ni puto cas. Aquesta canalla no té cap respecte cap a la gent gran. I surt com una reina. Ja tinc un motiu per repetir-la.

Felicitats als aperturistes. Ja n'esperem un altra.   


Material: àliens i joc de tòtems

 

Ressenya original

 
Vic a l'L1. Ben lluitat


L1. Sortida dura del sostre





L2

L3. Enllastrat

L3. Bon llarg

L4


L5. 6c molt fi

L5. Un altre bon llarg


Arribada a l'R5

Sortint i apretant per la Mr. Owl

Pepito a l'Inversió Tèrmica

Fotocim. El que falta està recorrent feixes i buscant el ganxo que li ha caigut

Al bar de l'Ester


Lo Xist

 

Això és glamour...

 

                                                          ... això no

dilluns, 19 d’abril del 2021

VIA DE LA FALLA 6a 75m.-PALA DEL COLL-MONTROIG

 

Com que tot hom esta federat i estan apuntats a no se quantes probes de Catalunya , Caspanya ,  mundials , de tot l’univers i jo no..... m’he hagut de comprar un robot avatar per poder sortir amb la colla al mateix temps que guardo el degut confinaments comarcal , sort que la ciència ens acompanya i ens pot treure de tots els merdes , això si , sempre escurant la butxaca , no es ben be el mateix que fer-ho en carn i ossos però per sortir del pas ja fa prou bona feina.

Avui per estrenar lo robot l’engegaré amb lo Jesús a passar una proba de foc , aniran a una via del forn ULLASTRE.

Es al Motnroig  a la Pala del Coll , al costat l’Ari i lo Maric tastaran la Rosa d’Abril .

La via triada es LA FALLA , es una d’aquelles vies que no anomena ni deu i fins que no t’hi fixes a la guia la tens com a desconeguda.

Es una curta vieta de tant sols 75 metres que et deixarà amb la sensació d’haver ascalat a tot drap.

No se si serà que la posició que tenia jo ajagut al sofà no era prou còmoda però em va cansar mes del que m’esperava.

Els graus  dins del que ja era la seva època podríem dir que dels mes ajustats , després van fer la PSICOCLIMB i el 6a l’avatar el va trobar bastant mes dolcet que el V+ i les maquines no erren gaire.

D’equipament poc però en bon estat i l’amanimenta prou be encara que a estones us caldrà equipar en tensió.

Un consell del robot , millor feu lo primer tal com es ressenyat , el segon feu sols el tros de la travessa fins a un espit a peu del diedre i a peu pla de fàcil reforçar a una fissura que l’acompanya on hi fareu una reunió còmoda i ja des d’aquí ataqueu el tram del preciós  diedre i empalmant-lo amb l’últim , us estalviareu fregaments  de corda i factor de caiguda i us quedarà un llarg final preciós.

Be , una bona via d’escalada diferent i força tècnica sobre bona roca amb mes regust de VI grau que no pas de VI~ , això al menys es el que en pensa el meu avatar calibrat a fabrica de no fa res.


ARRENCADA JA PUNYETERA


LO NOSTRE GUIA AL COSTAT....NO ENS FA MASA BON PREU...


AQUI COMENÇA LO MARRO DEL LLARG


LLOC ON US ACONSELLEM FER LA SEGONA REUNIO


RADER LLARG


ESTEM GOSSOS.... LA DEL LLIBRE JA US ANIRA BE


TROBO QUE L'AVATAR SE'M ASEMBLA PROU....


LO XIST


diumenge, 18 d’abril del 2021

Rosa d'Abril, V+ (80 m), Pala de Coll, Via del curset - Ojos de Bruja, 6b/Ae, (80 m), Pala Alta, Mont-roig

Com no podem sortir de la comarca, ens dediquem a fer el hobbit i recercar coses sense fer. La Rosa d'Abril és una petita/gran via, prou piulada i refeta, però que, curiosament, encara no estava al blog. Ens hi posem l'Ari i jo, mentre que els altres hobbits se'n van a tastar delicadeses Ullastre al costat. I totes dues cordades ens trobarem amb alguna cosa una mica més punyent de l'esperat. Moltes piulades de la Rosa d'Abril parlen de la seva vellesa i l'ajustament del grau. Altres la combinen amb múltiples ascensions i es permeten el luxe d'empalmar-li llargs. Grau ajustat? A mi m'ha semblat desfasat. Res que no es pugui fer, però si espereu escalar V+ sense marranear, aneu fins. Avís d'spoiler: guardeu-vos el tòtem verd per la sortida del segon sostre de l'L3.

Per acabar de passar  el dia, anem al Sector del Ulls. Uns a la Psicoclimb, i nosaltres ens enfilarem per la Via del curset a buscar Ojos de Bruja. Des de la R1 de la via del curset, li escaleu un parell d'expansions més i trenqueu a esquerra, a saltar l'esperó. Un petit destrepe i remuntar 10 m. sobre densa vegetació, ja que aquí sembla que no ha vingut ningú des de la guerra civil. L'únic llarg és boníssim, ben equipat (bolts, spits i ponts de roca), i potser menys obligat del que diu la ressenya. Escalada goril·la, amb força ganda, que podeu apurar fins on vulgueu. Guapa forma de sortir per a dalt.


Material:
- Rosa d'Abril: Tòtems i Cam#3
- Ojos de Bruja: Sols cintes


Ressenya original



Via del curset - Sortida Ojos de Bruja

3 runners

L1

Ari al sostret de l'L1. Pepe aguaitant

Ari a l'L2

L3

Fotocim

Ojos de Bruja


Lo Xist





dilluns, 12 d’abril del 2021

CULEBRA BASTARDA + DIEDRE SUD-PICONS DEL PLA DE L'AUBERO-TORRENT DEL BOSC

 

Dies de vagances , dies de munteres de gent per tot arreu , com ja acostuma a ser normal tot hom te al cap anar allà on mes gent s’hi aplega per trobar-se mes acompanyats , com que nosaltres som colla ja no ens cal això i podem tranquil·lament anar a llocs “menys a rebotits”.......

Zona preciosa , tranquil·la i allunyada del mon setmanasanter , un aclariment , si es un lloc tranquil es per que no hi va ni deu , si ara hi aneu tots en ramat deixarà de ser un lloc tranquil ¿capito???

La primera via es LA CULEBRA BASTARDA .

Diuen que es una via semi equipada , a veure si ho ser explicar , no es pot dir que sigui una via equipada , no , tampoc es pot dir que sigui una via poc equipada , tampoc . El cas es que al primer llarg coses les hi trobareu , si , però poques i lluny ....poc equipat seria el diagnòstic , al dos següents hi trobareu una bona collada de parapors , amb mes aire quant la cosa afluixa i mes a tocar als passos . es ha dir que si feu la mitja de poc equipat ( primer llarg ) i equipat ( els altres dos ) la mitja surt semi equipada ¡¡ que re bo que soc explicant les coses re collons !!

Així dons us caldrà portar cosa petita pel primer , micros o tascons petits mes semàfor i un bon grapat de cintes per al tercer de 50mt.

COLLONUDA PER QUE SI.

La segona via es EL DIEDRE SUD.

Una molt bona via que ressegueix un diedre amb roca a controlar a trams mantinguda en el V grau amb alguns tramets de V+.

Diuen que es semi equipada , però el nostre consell es que passeu dels pocs pont de roca que hi trobareu per podrits i dels dos claus de la Senyoreta Pèpis per minimalistes , però no patiu per que la podreu amanir al gust en la gran quantitat de fisuretes que hi trobareu però sempre vigilant els blocs encastats d’estampimenta mes que dubtosa.

Un lloc preciós amb una roca collonuda i diferent , amb una aproximació que presta a fer-la agafats de la maneta i una retirada mes que bonica encara que pot arribar a ser una mica perdedora.

COLLONUDA TAMBE I TAMBE PER QUE SI.

Penseu que es un lloc apartat i es sols per aquest fet que encara  es ¡¡NET!!

PARELLA DE FETS


                                    RESSENYA ORIGINAL D'UN PERSONATGE ORIGINAL


PRIMER LLARG

SEGON LLARG

PRECIOS TERCER LLARG I LLARG



                                          RESSENYA ORIGINAL D'UN PERSONATGE UNIC


PRIMER 

SEGON

MES SEGON

INICI DEL TERCER

TERCER

¡¡DEIEN QUE UN LLOC TRANQUIL!!

I RESULTA QUE HI  HAVIA GENT PER TOTES LES VIES

                                                                 FOTO COLLADA


LO XIST





 

dijous, 8 d’abril del 2021

La cuca de llum, 6b (370 m), Paret de la Fontfreda, Montsec d'Ares

Poca cosa a dir d'aquesta via que no s'hagi dit per la internet. Molt bona via en la seva primera meitat, amb llargs antològics com l'L4, i després, espurnes de bones tirades sobre zones de roca, més aviat, miserable.

Ressenya de Luichy amb el grau més encertat, al nostre parer, que l'original, tot i que el diedre de l'L9 m'ha semblat més tirant cap al 6b que el 6a+.

Material: 15 cintes (algunes llargues), àliens, tòtems, Cam#3 


Ressenya original


Luichy-ressenya

L1

Ari a l'L3

Arribada a l'R3

Boníssim L4

L5

L6

Arribada a l'R6

L7

L9


Fotocim-regina

Baixant entre cabres


Lo Xist