diumenge, 21 de juny del 2020

La petita Àneu, 6a (230 m.), Sòcol del Montroig

Una nova proposta al sòcol que fa justícia a la qualitat de les ja existents.
Avui som uns quants arreplegats al Pere, i decidim fer dues cordades de 3, tots cap a dues noves vies al sòcol. Pepe, Jesús i Ester cap a la Alpinistes de Secà. Amb Ari i Yoli cap a la petita Àneu. Sembla clar que la calor apretarà, ja que no anem gaire aviat, i aquestes vies estan en plena solana. Difícil llevar el cul de la cadira quant no parem de dir rucades. De pas cap al pàrking observem que aquesta nova fase de represa li sentarà com un tret al peu al territori. Fa mania veure la quantitat de cotxes mal aparcats, acudint suposadament, cap als sectors d'esportiva a l'ombra.

Aproximació ràpida, dues cordades matinadores per davant nostre, en una d'elles Canito. Quatre crits per a que no llencin res
 i comença Yoli amb un L1 equipat. Sort, ja que el diedre presenta poques possibilitats de protecció. Canvi de role i ens trobem la primera joia. Espectacular i llarg L2. Un únic bolt a l'inici per treure la por en zona de mala roca i un enorme diedre fissurat, de ben protegir, amb algun pas central ben fi. L3 de transició i la joia final. L4  en una placa clivellada, de roca excel·lent, però de protecció difícil. Cal anar bé al 6a i l'Ari el resol impecablement.       

Molt bona via, entenem que dedicada a un element de la generació que haurà de corregir els nostres deliris en aquest pobre planeta, oberta i equipada amb respecte. Un bon regal que ens agradaria que fruís com nosaltres en un futur. El seu futur. És ben cert que el nostre entorn no el lliurem en herència als fills, si no que els hi demanem prestat. 


Material: micros, àliens, tòtems, tascons (a l'L2 treballaran de valent) i Cam#3. 13 cintes.

Ressenya original

Yoli a l'L1

R1
L2

Arribada a R2

Ari a l'L3

L4

Descens per la canal

FotoBar
Lo Xist  (compte amb St. Joan)