diumenge, 23 de febrer del 2020

FLOR D'AGOST V+ A1 (6a+) 100m. -SOBRE LES BESSONES-CAMARASA


Dissabte em toca sortir tot solet per que cap de la colla em vol acompanyar , que si vai ascalar ahir , que si dema marxo de viatge , que si tinc al crio i demes punyetes que fan anar per no anar amb mi , snif snif.


Decideixo que , tot sol i abandonat , anar-me’n al MONTROIG a fer l’ultima obertura del Joan i lo Mamerto DECLARACIO D’INTENCIONS.


Abans de pujar al MONTROIG aniré a fer un café al PERE  a veure que s’hi cou , i just a la fusta , em trobo la canalla de Camarasa ( MARC i RAMON) que amb lo Rogelio van a fer la primera a una via nova , osti quina sort , bona gent , via nova , paret nova i companyia , PREFECTE!!!!  A demes que aquesta vegada faré una via que no tindran ni lo Jesus ni lo Cesar , dia redó. 


La paret en qüestió es troba just a sobre de les bessones , poca aproximació encara que pit a munt , ja em fan suar a la pujada els cabrons , no hi ha res com tenir vint i pocs anys.


La via comença per una mena de diedret que cal ascalar , a les afotos veureu al RAMON marcant-se un bon expo per ficar la segona peça , no cal , es poden ficar peces inter mitges però es que aquesta canalla van molt forts , un bon llarg d’autoprotecció V+ mantingut.


Lo segon es el mateix  diedre ara mes ample , mes definit i mes dolcet , de bon amanir tant com us vingui de gust sobre el IV+.


Lo tercer es la continuació del mateix diedre ara mes vertical i d’ascalada mes variada amb una sortida de diedre curiosa , sobre el V+/6a .


Després canvi de reunió per una feixa amb camí prou marcat.


Ara arribem a la cirereta del pastis , un precios llarg sobre bona roca  amb final de traca i mocador , una curta fissura vertical a collons  a protegit i sobre roca d’escàndol , sobre el 6a+.


Els llarg son curts , als tres primers podreu fer combines tres llarguets o empalmant 1º i 2º o 2º i 3º , tal com us surti del pebrots.


Equipament , a les reunions dos parapors , tres pitons i un pont de roca al quart .


Baixeu rapel.lant , es pot fer caminant però el tomb es important segons diuen ells.


El nom li ve per fer referència a la quantitat de mocadorets de paper , bruts de merda o pixum o mocs , que la gent escampa lliurement per tot arreu. Uns cracks aquesta nova generacio.


UNA BONA VIA QUE VAI GAUDIR A COLLONS PER ELLS I LA ROCA , FA PATXOCA VEURE CANALLA QUE S’APUNTEN A LA CLASICA.


 PRIMERS METRES

 V+ MANTINGUT A ASCALAR

 SEGON LLARG

 BON DIEDRE PER GAUDIR

 TERCER

 MES DIEDRE 

 EM DEIXEN FER LA PRIMERA AL BOMBONET , PLORO D'EMOCIO

 AL TALL DEL LLARG

 LO MARC A PUNT 

 PRECIOS FINAL DE VIA 

 LO MANOLET CONTENT 

 FOTO COLLA AMB PADRI ARROPLEGAT PEL CAMI

 SITUACIO

RESSENYA CAL ROGER

LO XIST



dilluns, 17 de febrer del 2020

DIRECTA MARIOLA 90m. MD+ (6a obligat)-PALA ALTA -MONTROIG

Aprofitant que avui lo Cesar no hi es , anirem a fer una bona via que ell no ha fet , així tindrem una via que ell no te i ens negarem a repetir-la amb ell per que aquesta feta tingui durada , molta durada en el temps , es mes trucarem a tota la colla per que no l’acompanyi ni deu.

No es mal xicot no , però comença a fer ràbia lo fort que esta i la quantitat de vies que lo cabró fa sense nosaltres , no direm que sigui enveja no , però si que es rencunia , mala folla , farfolla , empudegamenta , ullera i.... ho deixaré aquí per que crec que ja se’m ha entès prou be.

Es una via amb un fàcilment reconegut segell CAUBET , cap assegurança fixa i els cops de gas necessaris que acostumen a demanar les seves vies , dintre de la TAK BAND era , pot ser , l’exponent mes fidel a l’ascalada neta , tot un crack d’això que ara en diuen CLEEAN , a mi aquesta paraula sempre m’ha recordat a aquells famosos mocadors de paper que crec que es feien a la RIBA.

Sols arrencar els peus de terra ja te’n adones on collons t’has ficat , uns primers metres que transiten sobre roca no gaire agraïda , presses romes i de mal protegir , la ressenya diu expo , no un es expo de deixar-t’hi la pell però si d’apretar les dents i lo cul , despres la cosa ja afluixa i va per roca millor i de fàcil protecció.

Lo segon es un regal de la serra per qui s’hi i vulgui atansar , bona roca , vertical , continuïtat , estètic , no el podreu cosir però si ficar-hi bones peces , no us explicaré com va per que li treu la gracia de les vies netes a navegar i on demostrar la vostra traça d’ascaladors del CLEEAN–EX , tot i que si mireu lo blog del JESUS ,ell si que us en fa cinc cèntims , però millor aneu a vista que lo llarg s’ho val.

Després  arribem a la MARIOLA MOTORS , encetem el seu rader llarg i un cop després dels primers passos del famós diedret de 6a  i per tal de seguir sense expansions ens emparrem per la continuació del mateix estètic diedre , IV  grau , que seria la continuació natural si seguim lo traç de la roca.

En resum , una molt bona via amb un traçat descarat , net i amb regust tant en el grau com en el  concepte CAUBET CAUBET.

 CULET APRET

 DESPRES MES DOLCET

 MAGNIFIC SEGON

 UN REGAL DEL MONTROIG

 MARIOLA MOTORS

 V+ DÈPOCA O 6A ACTUAL

 VARIANT GALL

 FOTOCARADEJATOCABIRRAALBAR


RESSENYA MANGADA A INTERNET I TUNEJADA

LO XIST



dimecres, 12 de febrer del 2020

Aquí no lligarem (A1/6a, 105 m.), Mont-Roig Oriental

Efectivament, no ho farem. Aquí no lliga ni Cristo. Poca gent us hi trobareu per la zona i menys encara en aquesta línia. Ubicada a l'esquerra del més "concorregut" Pilar sense brillo, anem a veure què hi donen.

Comença Vic. Enlloc de seguir l'inici ressenyat, entrem directe en A1 per evitar un pèndol als de segon. És bona opció. Seguint en A0/A1 fins entrar en una zona de 6a, difícil de protegir i roca no massa fiable. Resultarà ser el filtre aquest L1. Ari segueix, empalmant L2 i L3. L2 de bona roca, però amb un pas de creure's-ho al canvi d'esperó. Gens fàcil. I un L3 miserable, fàcil però descompost i sense poder protegir bé. De passar por. I finalment, un boníssim L4, sense cap expansió, però que es pot protegir com vulgueu. Diuen 6c, però no l'hem vist enlloc, així que fàcil A1 i a gaudir si porteu prou material. 

Bona via. Escalada clàssica en tots els sentits. I a fugir com de la pesta si cerqueu escalar entre bolts.

Material: 15 cintes, micros, pocs tascons (mitjans), àliens, tòtems, Cams del #0.75 al #3 per duplicat, Cam #4   (strep per si hi voleu entrar directament a l'L1)

Ubicació

Ressenya original

Vic a l'L1

L1

Ari a l'L2

Empalmant L3

L4

L4

L4

2 pàjares

Fotocim

Lo Xist

And the Oscar goes to: Paràsits

dissabte, 8 de febrer del 2020

Oskalunga, 6b+ (ED- 90 m.), Pala Alta, Mont-Roig

Tota la puta setmana constipat com un gos i avui tocava fer el monyes. Doncs els collons. Una recent visita a la Capitán Veneno amb Jesús ens va fer adonar qua la via prometia. I per a la ocasió, ens pillem la Ioli per a que ens tregui les castanyes del foc.

La via és molt bona. Un primer llarg normalet, però els dos restants de pandereta. Amb un equipament escadusser, però on cal, i el grau ben ajustat. En resum, lo que es diu, un viote, encara que sigui curta.

Més impressions i altres parers, aquí -> Restauratacks

Material: àliens, tòtems i Cams #2 i #3. 14 cintes

Tunning de la "Guia d'Escalades al Mont-Roig". J. Marmolejo. J. Escuer

Jesús a l'L1

No som adalt encara i ja comencem amb les fotocims

L2

L2

Ioli a l'L3

Fotocim
Lo Xist


o baixa més si estàs al PC









més









més










més












més














més

















més















-----

diumenge, 2 de febrer del 2020

Pardal pardalet, 6c (135 m.), Paret de Portaclusa

Bona via en un entorn magnífic. Bastant equipada en els 3 primers llargs, us caldrà tota la ferralla pel darrer que està gairebé net. La roca és molt bona, excepte en alguns trams, però cap problema.
L1 de placa prou vertical amb un arranc curiós que es deixa fer bé, però tibant. L2 per gaudir de bones gandes. L3 amb un tram curt dur, molt de peus i pressa petita. I un L4 de fissura neta ben bonica.

L'aproximació des de Corcà la trobareu a Wikiloc buscant qualsevol trail que us dugui a la Torre de les Conclues . Us podeu estalviar més de la meitat de l'aproximació amb 4x4. Des de la torre, una bona opció és rapelar la via (per l'aproximació a peu també us tocarà fer un ràpel). Probablement es pugui enllestir en 2 ràpels, però cura que la R2 queda una mica amagada a dretes. Nosaltres hem fet 3 ràpels a R3, R2, i al terra. Aquesta opció de rapelar ens anirà de luxe per posar les cintes al primer llarg i deixar les reunions muntades.

Material: Joc complert de tòtems i Cam#3.

Esquema. Més info a "Montsec Oeste" de L. Alfonso

R4. 50 m. a l'est de la torre

Primer ràpel


L1

L2

Ioli a l'L3

Pepe a l'L4
Lo Xist  
Non comment