dijous, 28 de novembre del 2019

Rincón Oscuro, 6c (100 m), Cap del Ras, Montsec d'Ares

Avui tenim poca estona i visitem aquest pany de paret, a l'esquerra de l'agulla de l'embut. Curtes vies, però molt bones i roca excel·lent. Totalment equipada, té un primer llarg boníssim, amb un bon sostre de bona ganda, i a continuar de pil·la amb algun pas delicat a mitja tirada. Segon llarg fàcil i també molt bo. I al començar el tercer, per no avorrir-nos, llencem una enorme lleixa que s'aguanta per un pam de pedra i ens estranya com ha pogut aguantar tant anys així. Després del terrabastall, baixo un altre cop per assegurar-nos que tots els bolts estan intactes. I cap al bar que s'està girant mal temps.

Té un pany de porta picat al peu de via.

Material: 16 cintes

Ressenya Made in Gall

L1

Ari i Roger al L1

Roger a l'L2

L3

Fotocim
Lo Xist

dimarts, 19 de novembre del 2019

Esperó Takoestròpic, 6b+ (70 mts), Cilindre

Molt bona, poc repetida i curta escalada per aprofitar el matí. Un primer llarg que li dóna el grau, amb roca a controlar però ben bonic. De pila. Reequipat amb bolts propers. La resta de llargs  són spits amb molta més alegria. Podreu posar un tòtem lila al L2 abans del pitó per evitar un llarg vol (V+). L3 de roca boníssima (6a+) que us deixa a la darrera reunió de la Ribes-Sabater. Sortim per aquesta on ens sorprén el desgast de la roca en comparació amb el que portem fet. Hem fet aquests darrers 3 llargs en una única tirada. Sense problemes gestionant bé les cordes.

Material. 13/14 cintes + tòtem lila.
Ressenya original

Vic a l'L1

Sortida per la Ribes-Sabater
Lo Xist

dilluns, 18 de novembre del 2019

DIEDRE FARRENY V+ 160m-ROCA ALTA -MONTSEC DE RUBIES


Cada dia tinc mes clar que aneu de cap a l’extinció!!!

Ara direu que sempre foto llenya als urbanites , pot ser si , però es que a ulls nostres en feu ca d’una de l’alçada d’un campanar.

L’altre dia entro al cafè i el trobo ple  riotes y sornegueres... pregunto jo si la cosa va del Rivera , però no , no parlen del nostre “magnífic polític”, ja ningú se’n recorda d’ell.

La cosa va d’una esgarrifosa , terrible i preocupant noticia de la TV3 , es veu que en un barri de BARCELONA , a una escola , que te part de les instal·lacions en barracons ,on  per qüestions de les pluges o ves a saber que , les rates han surtit de les clavegueres i s’han instal·lat a sota dels contenidors.

Aquí ve el que de les riotes i la conya marinera dels quatre carallots de poble.

Primer....a nosaltres ens costa de creure que la gent espantada i esparverada per la presencia de rates , han prohibit a la canalla atansar-hi!!!....per als de la meva educació , les rates sols eren una pantalla mes de las nostra PLAYESTEISON natural , a veure qui en matava mes a cops de pedra , Control natural de plagues en diuen ara.

Segon... i mes increïble encara , envolten els barracons amb tanques de filferro i cartrons , per mirar de que no surtin... acollonant !!!  si per l’únic servirà es per que l’estripin i es puguin fer uns nius mes confortables !!! Coneixement del medi en diuen ara.

Tercer i per petar-se .... una colla de “tècnics” de l’ajuntament estudiaran lo cas i faran propostes i decidiran que  fer per solventar un problema tan greu.....qualsevol pallús de poble sap que si hi avies un parrell de furons un mati a voltar-la i a deixar la seva olor per la zona , les rates escamparan  cagant llets i no tornaran mentre l'olor a furó hi sigui present , ells no tenen estudis, però pel que vec en saben mes , Piràmide tròfica en diuen ara.

Perdoneu....però.... que una ciutat plena de gossos i gats no pugui controlar aquestos fets , sols pot voler dir que aquestos pobres animals que teniu ara ja no son ni gossos ni gats .

Deixeu-los empaitar rates collons!!! ells xalaran fent d’animal i de pas us controlaran les plagues .

LA VIA

Sempre en havia sentit parlar i sempre be ..... a cops com una via amb entitat , altres com  mes suau.

La veritat es que li tenia ganes però per H ( Herri) o per B (Batasuna) no hi havia anat mai.

Es un tros de via , pel traçat , la roca , l’equipament i lo lloc.

La recomanem a doll a dojo a l’engròs a cabassos a pujals i a carretades , no us la perdeu.

De grau direm que , en respecte a segons quina ressenya trieu , a d’avui un plus mes li escau força be . Si hi aneu amb el V a equipar apamat la flipareu segur.

La roca de bona a collunuda passant per trams d’espatarrant i algun petit rogle a controlar  , del 1 al 10 seria un 12 o mes.

D’equipament direm que pràcticament res  , tot i que hi ha unes restes d’algun re equipament una mica destraler , que no sembla respectar l’original i ens pot fer perdre en algun moment lo traçat original , cosa que tampoc representa massa problema per que ens traurà del diedre cap a unes plaques d’orgasme.

Porteu trastets fins el tres ( lo quatre també el ficareu encara que no cal ) i força cosa petita que es el que millor entra ALIENDS , MICROS i algun tasconet.

Les reunions es poden variar una mica al gust , algunes de les sabines originals ja no estan per massa guerres , però hi trobareu alguns  parabolts escampats que amb fàcil reforç permetran fer bones roles a gust.


BONA VIA , BON COMPANY.


 PRIMER , ROCA A TANTEJAR

 SEGON , AQUI COMENÇA LA FESTA

 VERTIACALITAT I BONA ROCA

 TERCER LA CIRERETA DEL PASTIS

 VARIANT PLAQUERA DE XALAR SENS'ESME

 QUART UN ALTRE REGALET DE LA ROCA ALTA

 ROCA DE RATLLES BONISSIMA

 LO JESUS...L'UNIC QUE ENCARA EM VOL ACOMPANYAR ......SNIFFF

 FOTO COL.LEGACIM

 FOTOCIM AMB UNS QUE PASSAVEN PER ALLI PER CASUALITAT

 RESSENYA MANGADA A INTERNET


LO XIST






diumenge, 17 de novembre del 2019

Mantecas, 6b (160 m), Roca Alta

No és estrany que sigui de les més freqüentades de la zona. Bona roca, grau assequible i ben protegit als trams més durs. El seu reequipament al 2006 aporta tranquilitat a l'escalada, tot i que no sembla haver massa consens en el grau en lliure, per tant, hi aportem la nostra opinió.

Jesús i Pepe proposen el diedre Farreny. Curiosament sols l'Ari l'havia fet, de manera que per no posar-nos al mateix percal, ens anem a la Mantecas i deixem a aquest parell fent la seva particular celebració quinquagenària. No és qüestió de fer de carabines.

L1 evident, directe, sostingut, bastant protegit i per a mi, el millor de la via. No us caldrà massa ferralla, sols algun àlien i tòtem petit. La farem en 4 llargs, de manera que Ari empalma els dos següents de l'original. Un sostret inicial que ens sembla més 6a que V+, i a buscar  un sistema de diedres a esquerra. Al L3 tornem a empalmar. Sols destacar una molt bona placa amb sortida de bavaresa i fàcil fins la R3.  El darrer comença senzill fins arribar al pas clau, ben protegit (2 bolts i pitó). No sé si la vaig liar, però a mi em sembla més del 6b que apunta alguna piulada i en absolut un 6a+. Tot sigui dit que no he flanquejat per sota del pitó si no passat aquest. Però bé, com tampoc és obligat, cadascú es farà la seva pel·lícula.

Material: àliens, tòtems i algun tascó petit/mitjà

Ressenya original

Ressenya MadeInGall

L1
Ari al L2

L4. Al pas

FotoBoiraCim 
Lo Xist