dimecres, 31 de juliol del 2019

The Needles, 6c/A1 (450 m.), Tossal de Baciero

Aprofitant aquesta entrada de Luichy , anem a visitar un racó de món fantàstic, amb unes vistes àmplies sobre Turbó, Cotiella, Posets, Aneto, Beciberris, ... Sembla que es vegui tot el Pirineu. Solitud garantida, poca aproximació i retirada més que agradable.  La via és bona, i sembla que per la zona no hi ha gaire cosa més. Té tres zones ben diferenciades. Una primera amb llargs més fàcils però amb roca a controlar i que cal escalar amb cura i que es treballarà l'Ari. Del L7 al L9 està el percal. L'L7 és boníssim, i se'l curra Víctor. Els altres dos són més de tirar d'A0 ja que el grau el trobem una mica exagerat, tot i que estan ben equipats. A partir del L10 és una senzilla aresta, amb algun tram de IV però que s'haurà de vigilar amb el que es toca.

L'aproximació la feu des de Gabàs, seguint una pista que us deixa al coll, en un tallafocs, al peu del Baciero. Aquí teniu el track amb tots els punts d'interés.

Trobar el peu de via serà lo més complicat. Sortiu del cotxe seguint al camí de baixada que teniu al track, i abandoneu-lo a dreta a la primera tartera. Flanquegeu sense pujar molt i en una horeta sereu al peu de les agulles.

El descens es fa seguint el camí de la normal al Baciero. Compteu unes 9 hores de cotxe a cotxe.

Material: àliens, tòtems, Cams #1,#2,#3, i un ganxo. 13 cintes llargues.


Luichy resse

Peu de via

Track

Pàrking

L1

Ari al L2 després del Ae

L3

Ribagorzan Totem Pole

L7

L9

L8

Aresta de sortida

Vistorros

Fotocim

Lo Xist

divendres, 26 de juliol del 2019

Liberazione, 6b+/Ae (V+ ob, 170 m.), Sentinella dels tres ponts


Seguint amb la recuperació, l'Ari proposa visitar Sant Honorat, i atansar-nos a una via 4 estels i ben equipada. El lloc em sorprèn. Mai hi havia estat. És preciós, i l'aproximació una delícia malgrat la canícula. Avui pinten bastos. El track d'aproximació el trobareu a escalatroncs. Si fa molta calor, procureu retirar abans de les dues, que és quan entra el sol als darrers llargs. 

La via és molt bona. Sense ser complicada, ja que per sobre del V+ tot està ben equipat, quan el grau baixa els "alejes" són seriosos. Com a mostra l'L4 amb 5 expansions per a 40 m., 4  de les quals es concentren en els dos passos que té el llarg.

Comença l'Ari amb un L1 ben extraplomadet amb una sortida de l'Ae delicada. L'L2 segueix la tònica, però més senzill. L'L3 també arrenca amb un Ae, però com vaig de segon el provo i li veig color. No deu ser més de 6b/+. Surto a l'L4 on la dificultat està en un bombet bastant a bloc, però que es deixa fer al segon pegue, i una arribada a la role fàcil però expo. És conglo i no te'n pots refiar de tot. Aquesta tendència segueix igual al darrer llarg.

La retirada la fem rapelant. Segui la carena en direcció nord uns 10 m. i trobareu el primer ràpel en una sabina que us deixa en un coll. En aquest coll, el segon ràpel el trobareu en un altra sabina a 5 mts d'on heu acabat, tocant a la paret nord. Aquest segon ràpel és curt, rapelant empegats a la paret trobareu una instal·lació amb anelles. D'aquí un 3er ràpel molt llarg, al límit de la corda us deixa en una quarta instal·lació (busqueu-la a la dreta de la línia de baixada mirant la paret). I ja a peu de via.   

Material. 12 cintes i un parell d'estreps.

Ressenya d'Escalatroncs tunejada

Traçat


Aproximació

L1

L2

L3

L4

L5

Fotocim

Al rentador de Peramola
Lo Xist

 

divendres, 19 de juliol del 2019

Zanko Panko (V+/6a), La Bruixa Maduixa (6a), El Tigre de Malasia (6a+), Congost del Regué, Baldellou

Més d'un mes recuperant-me d'un parell de fractures per una mala caiguda i tornem a la casella de sortida. L'Ari s'ofereix de terapeuta i busquem alguna cosa fàcil, sense aproximació, poc grau, vies curtes i a l'ombra. El congost del Regué a Baldellou és perfecte. Al sector dels Pirates del Congost, que darrerament s'ha publicitat força, teniu un grapat de vies, la majoria sobre el V/6a, moltes semi-equipades i d'altres amb  bolts d'un 70/80 mts de llargada. Els ràpels estan equipats, de manera que la retirada és còmoda.


Comencem per la "Zanko Panko" amb un primer llarg de roca a controlar en algun passatge i un segon diedre molt bo, de gaudir. Amb uns àliens i tòtems tenim més que prou. Després fem un mix de vies equipades. El primer llarg de "La Bruixa Maduixa"  i el segon de "El Tigre de Malasia". Ben equipades amb un parell de passos fins.

Suficient pels meus malmesos ossos. No hi ha millor teràpia que un bon amic i uns riures.

Vies del Sector Pirates del Kongost

Sectors a Baldellou
Video sobre el sector

Zanko Panko L1

Zanko Panko L2


La Bruixa Maduixa, L1

El Tigre de Malasia L2

Fotocim

Lo Xist


dilluns, 8 de juliol del 2019

DIEDRE FOLOGÜER 6a/A1 (6B)-LA CARBONERA -CAMARASA


Avui estic una mica empudegat.....

Ara es veu que no en han tingut prou de trinxar lo congost de Montrebei i no se’ls acut altra carallotada que repetir la jugada aquest cop a dalt de roca Regina.

No que volen plantar-hi una passarel.la per a que la gent s’hi pugui fer “retratos” !!!!

Per que no munten una ruta BTT pel bell mig del menjador de casa seua???

O una tirolina des de lo balco de l’ajuntament fins a la recepció i que vagin tots els aventures de pa sucat amb oli a espetegar a la falda del sr. Batlle??

Gon seu que en son de poca soltes i de rucs....per un costat ens apreten que si a la capital no podem fer mes fum del compte.....cosa que trobo mes que raonable.... i el cap de setmana els avien a tots a fer el borinot pel medi mirant de deixa’ls-hi tot ben aparelladet per a que es puguin fer boniques afotos encara que això suposi malmetre lo medi.

Com es que sols es mira de regular a les ciutats i el que queda mig verge ho volen massificar??

El medi no es ni pot ser mai un parc temàtic per a urbanites collons!!!!

Que muntin balcons d’aquestos i tirolines i ferrades i ponts penjats i escales verticals i tota aquesta mena de mandangues a les ciutats !!! 

No els caldrà marxar (menos fums) tindran tots els serveis dels que depenen a prop i ja muntats , no enmerdaràn mes territori i per sobre de tot no hauran de fer cues per tornar.

No es que estigui contra la gent de ciutat nooooo.....però sous molts i al medi li cal molt de respecte i molt de carinyo , i el que està mes que contrastat es que un bon topall per a les aglomeracions es fer caminar a la gent i no oferir-los cap mena de servei a prop.

SOLS TENIM UN PLANETA I LA COSA NO PINTA MASSA BE !!!!!

LA VIA

Una bona i bonica  via Salla de cap a peus , tot i que aquesta te mes assegurances del que ell te per costum.
El grau ajustadet  i la roca prou bona o collonuda.
Es ràpel.la per la mateixa via.

Com que no tinc mes ganes d’escriure us adreçaré al meravellós i detallat BLOG DEL JESUS ALMARZA.
Un gran home en tots els sentits , volumètric , personal , físic i astrofísic.

AU I MIREU DE FER FORÇA SIDRAL DAVANT D’AQUESTOS ATEMPTATS RECAPTATORI-VACACIONALS.


 PRIMERS METRES


 PRECIOS DIEDRE 

 ENTRADA RUMBERA AL SEGON 

 ELS PRIMERS METRES MANTINGUTS

 PER NOSALTRES MES 6B QUE 6A


FOTOBAR

 RESSENYA ORIGINAL 

NO ES UN XIST....ES REAL