divendres, 31 de maig del 2019

Rucs on the Rocs, ED- (6b ob, 210 m.), Serra de Sant Joan

Ja feia un parell d'anys que la teníem al punt de mira i avui s'han afilerat tots els astres. Molt bona via en un entorn preciós i roca de luxe. Sobre el grau, difícil de dir. El que està clar és que la resse de Parce està subacotada. Aquell dia Parce va esmorzar massa ColaCao. D'altra banda, els graus de la ressenya original tiren massa amunt en alguns llargs. En resum, com diu Luichy a la seva piulada, feu una mitjana i treieu les vostres conclusions. A mi, l'escalada a St. Joan sempre em descol·loca una mica. La Rucs és atlètica, contínua, amb passos estranys de vegades, d'altres de gorileo, molt variada. I per bonics;  L3 (obligat), L5 (impressionant arribada a la role), L6 (flanqueig de vertígen) i L7.

A l'aproximació, de la pista que va de Montanisell a Bóixols, deixeu el cotxe a la primera casa en runes que trobeu a l'esquerra. Aparqueu davant. I busqueu les primeres fites just davant del cotxe. El camí, ara ja no està massa fressat. Les fites es perden, però el punt d'arribada és clar. Haureu d'arribar a peu de via pujant a la feixa per la seva part dreta i flanquejar uns 200 m.

La retirada en 4 ràpels que corren com la seda. Cap problema.

Material: Nosaltres portem tota l'artilleria, si bé, ens ha sobrat una mica de tot.  Micros, àliens, tòtems i Cams del 0.5 al 3 (per allò de repetir intermedis). Amb un parell de tascons petits i un parell de mitjans n'hi ha prou .
Ubicació

Ressenya original

Parce-resse. Impecable per seguir el traçat. Ni punyetero cas dels graus

L1

Arribada a R1

L3

Arribada a R3. La savina no aguanta un pinyo

L4

L5

L5

Ari al flanqueig del L6

L7

Fotocim
Lo Xist

dijous, 23 de maig del 2019

Marina, 6c (140 m.), Serrat Alt, Montsec d'Ares

Nova i bona obertura de l'Edu que amplia l'àmplia oferta en aquest pany de paret. Cap expansió a l'itinerari, però que es pot protegir bé,  i dos llargs finals sobre fissura durs i ben bonics. Si la voleu gaudir, espereu uns quants xàfecs més.

Material: àliens, tòtems, cam #1,#2,#3 i #4.

Ubicació
Edu resse

L'Ari al L1

L3

L4

Fotocim
Lo Xist

El diedre de la llibertat, 6a+ (80 m.), Serrat Alt, Montsec d'Ares

Quant torneu de fer qualsevol del grapat de vies recentment obertes en aquesta paret, podeu arrodonir el dia amb aquesta escalada ràpida i bonica. És un diedre fantàstic amb molt bones possibilitats de protecció. Hi podeu accedir ràpidament des del camí de retorn

Material: tòtems i cams #3 i #4
Ressenya Gall incompletament indocumentada


L1

Ari a la sortida de la R1

L2
Lo Xist

Alcaldable pel PP a Lleida

diumenge, 19 de maig del 2019

inteGrALL EXTREM 1.345,32 m. 6C/A0-6B OBLIGAT-MONTROIG


Ens trobem a Camarasa sense tenir les idees molt clares tot comentant mentre fem lo cafetó  l’últim sermó del capella , on  ens deia que em de fer per que la gent estimi i s’estimi sense mirar les particularitats ni diferencies per grans o extremes que ens puguin semblar...... bon home aquet capella , encara que també us diré que quant li explico que soc ateu prou que se’m emprenya.

El cas es que nosaltres en un rampell de bona fe també volem contribuir a la causa i decidim emprendre una ascensió que agermani la feina feta per dos de les llegendes vives de la nostra terra .Bons representants de dos maneres ben diferents d’entendre l’ascalada , dos estils ben allunyats i que sempre porten i portaran cua amb queixes , retrets i acusacions per part de les dos bandes .

Nosaltres com som uns llepafils i uns llepaculs ni defensarem ni atacarem cap de les diferents formes de practicar l’ascalada ..... no es que no tinguem opinió no , es mes aviat com que ja som una mica granadets i amb les espatlles que gasta avui dia el personal qualsevol els hi porta la contraria a uns i als altres , nosaltres som fills de deu i estimem a tot i a tot hom..... fins al nostre grau de confort..... mes amunt ja poden començar a surtir renecs i altres formes d’expressió poc carinyoses.

El recorregut una mica així a ull te 1.213,83m. i integra el bo i millor de la zona est del Mont Roig allà on s’acaba , lo de bo i millor o fiquem per fer-nos una mica el fatxenda i fer-vos creure que tenim criteri.

Comencem per la nova creació del Juan Gutierrez i la seva colla , la ROCO PUNT EXTREM , com que ja esta piulada no ens estendrem, una via quasi pràcticament equipada de 6a A0 obligat i amb un tram al primer llarg que avui ens ha semblat 6c.

Després tocarà fer un canvi de reunió , a fer de mon que es el canvi de reunió mes llarg que he fet a la meua vida , es tracta d’agafar el camí de baixada i allà on es troba amb el de la cova del tabac tirar amunt fins a situar-vos sota de la via SHAMBALA.

Ara arribem a territori MARMO.

Un cop aquí i una mica senglaros fins al peu de la continuació ,via GASTON REBUFAT , d’aquesta enfilarem el seu primer llarg , un bonic llarg en un bon mur clivellat per una mena de fissura primer mes ampla i després quasi cega , pràcticament des equipada , sols alguns pont de roca mes testimonials que altra cosa , que ens presenta a la part mitja un tram de 6b a equipar amb una surtideta matollera una mica tensa.

Després tocarà el segon llarg de la mateixa via , un petit i perfecte diedret amb arrencada dinàmica no obligada en coveta on la guia diu 6a+ , nosaltres apostem per mes pel 6b. Des equipat però amb bones possibilitats de fer-ho a sac.

Aquí canviem de via i anirem per la CASSIN , un bon llarg també a equipar , sobre roca a controlar al començament en una mena de diedre poc definit , amb el pas de 6a+ al anar d’aquí cap a un curiós balconet al bell mig d’un estètic espero , després roca collonuda i passets de finura 6a.

D’aquí volíem continuar per la TINTIN i després la SHAMBALA fins al cim , però la pluja ens ha convidat a anar de cap al bar i com que som prou manats li em fet cas i em donat per acabada la inteGrALL Extrem.

Porteu micros o tasconets petits i un joc de companys fins el 3.

AU SALUT I AMOR I AMOR I MES AMOR , LO DEL SEXE HO DEIXEM PER ALS SOLTERS.

 NO SE QUIN DE LA ROCO PUNT EXTREM

 PRIMER DE LA REBUFAT

 A PUNT DEL MARRO 

 SEGON DE LA REBUFAT

 LA CASSIN

 LO MIRADOR DEL AIGUABARREIG

FORMOSA RESSENYA ORIGINAL

 PAGINA DE LA GUIA TUNEJADA AMB PUNT GPS I TOT

LO XIST


dijous, 16 de maig del 2019

Trencalòs, 6a (140 m.), Serrat de la Corona, Montsec d'Ares

Excel·lent línia, poc equipada però amb bones possibilitats d'autoprotecció. Dos primers llargs molt bons, i un darrer també molt bonic que enllestim per la variant dreta, amb pedra a controlar. Una recent restauració ha deixat enllestida la retirada en 3 còmodes ràpels. De factura ràpida, ideal per combinar amb qualsevol altra.

Material: àliens, tòtems, Cam#3 i Cam#4 (Pel L1 podeu repetir Cam#3)
Ubicació

Línies


Bona resse de l'Edu tunejada

L'Ari al L1

L2

L3

L4 per la variant

Fotocim
Lo Xist


Tortuguita sin caparazón, 6c (160 m.), Serrat de la Corona, Montsec d'Ares

Redéu quin nom més lleig per a una via. Menys mal que la via és bona. Recent apertura de Luichy, Remi i Javi,  reportada aquí (http://luichy-lanochedelloro2.blogspot.com/2019/04/serrat-de-la-corona-tortuguita-sin.html).

L1 bonsíssim i sense dubte el més dur de la via. Ja el coneixíem. Vàrem estar aquí recentment, i ens vam baixar de la R2 per fred. Avui l'Ari se l'encadena i li sobra per cosir-se'l. Va forta. L2 de xemeneia que avui m'agrada més que l'altre dia. Almenys està sec. L3 bonic de placa. A l'R3 canvi de reunió a l'esquerra a buscar un bon diedre del L4. També de tibar, però menys, més equipat i surt bé (6b+ ?).

El grau obligat deu anar cap al 6a/A1

La baixada en 3 ràpels. Aprofitarem que sols són les 4 de la tarda i anirem a fer la Trencalòs. Aquí us deixo alguna foto amb l'equipament que hi ha.

Material: àliens, tòtems i Cam#3. El Cam#4 el deixem a peu de paret però el podeu fer anar

Ubicació

Algunes de les línies

Topo


L1. 6c

L2. V+

L3. 6a+

L4. 6b+
Ari al L1. 
Lo Xist