dijous, 27 de setembre del 2018

La Pilastra dels Voltors, 6c (275 mts), Paret d'Aragó, Montrebei

26 anys ja fa que estava en aquesta mateixa via amb Tere Alsinet i Manel Solís. Poc recordo, tret d'una placa amb burins que vam azerar i al Manel movent-se amb mestratge per fissures desprotegides. Jo feia de petate i al·lucinava amb ells dos. Avui a la via, a estones, em trobo pensant en Tere i els difícils i durs moments que ha passat aquests darrers mesos, i alleujat alhora perquè tot hagi acabat bé. Una forta abraçada, companya.

De la via poca cosa a dir. Està molt referenciada. És bona, amable i poc obligada. Això sí, camines tant com escales. 4 hores de pateo i 4 hores d'escalada. El grau de la resse de Luichy està ajustadet. A l'L2 surt l'Ari i ja veiem que els 6a tocarà escalar-los. L'L3 és collonut. Arribant al penúltim bolt és on està el pas més dur. No trobo peus i em trobo xafant un bolt. Llàstima. Un L4 amb arranc potent i un L7 de diedre magnífic, atlètic i fàcil de protegir.

Sobre l'espectacular aproximació trobareu el track aquí.

Material. Àliens, tòtems, tascons, cam#1, #2 i #3. 13 cintes i algun cordino.

LuichyResse tunejada

Aproximació per la feixa dels espàrrecs
Ari a l'L2

L3

L4

L5

L6

L7

L8

Fotocim


La Merendera Montana, Quitameriendas, Còlquic dels pirineus, safrà bord, creix en prats i llocs pedregosos. Aquesta bonica flor apareix a finals de setembre indicant l’arribada del mal temps, pel que el seu nom comú fa refència a que s’acaben els dies de berenar al camp. 
Planta amb sis tèpals lliures fins la base i pegats al terra, sense tija visible. No confondre amb el safrà silvestre ja que és tòxica evitant així ser deborada pels ramats.La toxicitat es deguda al contingut d'alcaloides com la colquicina, fàrmac que s’utilitza per tractament d’atacs aguts de gota i altres malalties, amb dosis molt baixes, contraindicacions i efectes secundaris.




Los Xists

3 comentaris:

Tracy ha dit...

Moments màgics!! Petons!

Anònim ha dit...

NO US VAU FOTRE DE CALOR?!
LOGALLFRESQUET

Csar Fdez ha dit...

Torraets !!