dijous, 23 d’agost del 2018

La Veu del Riu, 6b (350 mts), Paret del riu La Vansa

Excursió aquàtica en tots els sentits. En l'aproximació i a la paret. Ideal pels dies caniculars. Excel·lent escalada

Aproximació: la resse de Luichy és meridiànament clara i precisa. Aparqueu el cotxe a 1 Km després de deixar la C-14 en direcció a Montant de Tost, en un pàrking al costat de la cantera. Entreu a la cantera i baixeu cap al riu. Teniu dos opcions, si baixeu més directe fareu més riu. La millor opció és caminar per la cantera una estona i estalviar-vos més aigua. Un cop al riu, l'haureu de travessar 3 o 4 cops, aprofitant els corriols del marge. Avui baixava rumbero. Obligat mullar-se fins la cintura. Arribat al gran bloc encastat (que fa un enorme túnel), teniu unes escales a esquerra (marge dret) que us estalvien mullar-vos fins el coll. L'Ari que és llesta i sembla que s'ha mirat la resse les agafa. Jo que sóc ruc i il·letrat, amb l'aigua a la barbeta i el material al cap.

A peu de via tremolant de fred, molls, i amb ganes d'agafar el solet dels primers llargs. Comença l'Ari l'L1, un arranc A0 amb 1 bolt, i sortida on el segon s'hi juga fer el misto per tota la paret. L2 dur d'inici. Ara ja tenim calor. Ja veiem que s'assegura amb alegria. Un parell de llargs més de V+ us deixen a la enorme feixa on la tònica canvia. Al L4 li poso la mà a sobre a un escurçó i no me'n vaig avall de miracle. El tio està de ressaca matinal i no reacciona. Millor. El mur dels darrers 3 llargs és boníssim. Un L5 magistral, de placa amb foradets, el millor llarg. Un L6 amb una bavaresa sense  protecció que li donen 6a i que per nosaltres és més. A l'L7 surt l'Ari, i a mig llarg, amb bon criteri decideix que pirem. Està començant a posar-se negre i la retirada pel riu no ens fa massa gràcia amb tempesta.

La via es rapela tota. Totes les reunions estan equipades per rapelar. Arribant a la feixa l'aiguat és considerable. Ens refugiem entre arbres deixant passar el pitjor. Tot moll. Fa pena. Afluixa i decidim acabar amb els 4 ràpels cagant hòsties. arribem xops i gelats al riu. Ja no importa que al recollir la corda aquesta caigui a l'aigua. Carreguem i a des-fer el camí pel riu. Sembla que el nivell es manté i no tindrem problemes.

Molt bona via, amb roca sempre excel·lent, un entorn privilegiat, i una aproximació peculiar, que amb forta calor i sense tempestes ha de ser collonuda. De totes maneres, hem rigut pels descosits. Com sempre. L'any vinent tornem i l'acabem. I portarem neoprens.

Material: tascons petits, àliens, tòtems (7), 16 cintes, banyador i xancles.

Luichy-resse impecable

Curiòs ambient a peu de via

L1. Ready to go

L2

L3

L5

L6

L7

Foto riu
Lo Xist




3 comentaris:

LOGALLTRONAT ha dit...

NO ENTENC COM UNA PERSONA ASSENYADA COM L'ARI POT ANAR AMB UN GARRULO COM TU!!
VIA GUAPA, EM FALTEN ELS DOS ULTIMS LLARGS, LO NICO ES VA FER PUPA A L'APROXIMACIO I SE LI VA FOTRE UN DIT DE LA MA "VIAGRA".
LO XIST ES MOLT BO, PERO NO L'ACABO D'ENTENDRE

Csar Fdez ha dit...

Com sempre, tens tota la raó en tot
L'estiu vinent tornem tots plegats :-)

Csar Fdez ha dit...

Ara l'entendràs millor el vídeo