dilluns, 25 de juny del 2018

SELENETY CRACK 6a 70 m.-SABARDO-CAMARASA


Avui comencen la temporada Camarasa , a veure quants palmaran al riu aquest estiu...vigileu que lo Segre us pot semblar un riu amariconat al seu pas per la zona però pot arribar a ser un riu molt traïdor.

L’altre dia remenant pel Feselruc veiem una via del Marmo  que teníem penjada de l’any passat.

La via es bastant nova , el que vol dir , que de moment , els ponts de roca que tant li agraden a ell encara romanen en bon estat , d’aquí uns anys ja en parlarem.

La trobareu al SABARDO , la veritat sigui dita , s’ha obert encaixonada entre altres vies , LA RUTA DEL BACALAO i la RUPI GARRETA , de fet comença per la primera i en una bona part transita a tocar de l’una o l’altra.

Aquet “important” detall  ha provocat que algun purità tregui ja  punxa al llapis , i de segur altres defensors de “l’ètica” també ho faran , per foter-la a parir per aquest “preocupant” fet.

Nosaltres no entrarem a valorar aquest motiu de “conflicte” ja que ens la sua com a un paleta sobre l’embastida a mig dia al cor de l’Agost al bat del sol.... , es mes al repetir-la  teníem al costat , a la RUPI-GARRETA , al les tres Js , lo Jaume , lo Josep i lo Joan i la veritat que anar ascalant mentre pots petar la xarrada també te el seu que de divertit.

La nostra opinió es que es una bona i bonica via...ens ha agradat força i us recomanem que passeu de valoracions místiques al hora de decidir si la feu o no.

El que us ha de fer decidir si la feu o no serà el fet de que la trobareu semi equipada amb algun pito i força ponts de roca , alguns d’ells de dubtosa fiabilitat ja sigui per l’emplaçament o per la qualitat i gruix de la vaga , cosa que tampoc diríem que la porta a la categoria de via expo.

Caldrà complementar l’equipament amb tascons , aliends i amics fis al 1,5.

La via es ben vertical amb un parells de petits passatges una miqueteta desplomats.

De grau ronda pel V/V+ mantingut amb dos passatges de 6a , creiem que el 6a es obligat.

El primer llarg es pot partir fent reunió a la via de la vora als 35m. D’escalada.

De la roca sols direm que es CAMARASA....va per diedres ,plaques i algun desplomet de canto generós.
Teniu possibilitat de fer cim de single des de l’agulla V+ o rapelar, valtros mateixos.

AU BON ESTIU A TOT HOM....ALS PURITES TAMBE.

 RESSENYA DEL MARMO
 ARRENCADA
 QUINA CREU QUE TINC DEU MEU!!
 OMBRA GARANTIDA
 SEGON LLARG
 LO FLAPS PINTO 
 VERDOR BEN PARIDA
 PRIMER DESPLOMET
 FOTOCIM

LO XIST


dimecres, 20 de juny del 2018

PANIC TIMPANIC 6B OBLIGAT 250M.-NARIEDA NORD-ALT URGELL


Be canalla...ja ha acabat de ploure , les bromades han escampat i com era de preveure lo Llorenç era radera carregant forces i preparat per a fer la seva feina , hi a fe de mon que la sap fe be el carnús.

Em passat de dies mig de tremolera a forta calor....gon seu i després diran que lo canvi climàtic es de sucre....¡¡ i uns collons de mico!!.

Es per aquesta feta que decidim anar a l’ombreta de la Roca Narieda W , la via triada serà la PANIC TIMPANIC .

Aquesta via en quant sents que es una via pràcticament equipada i amb un grau obligat de 6B te’n fas una idea , però quant mires per la xarxa gent que la te feta la impressió ja comença a canviar , es una via que te el seu caràcter particular....

La via s’ha fet bastant el que fa que ara la roca estigui prou sanejada i en el seu conjunt va de bona a collonuda , sols te alguns trams on l’adherència li falla una mica i a cops te un tacte als peus així com de relliscós però sense arribar a ser un problema.

A les fotos pot semblar que es una selva però els llocs per on passa estan mes que nets.

El tema assegurances ja forma part del caràcter de l’ascensió , trobareu que entre elles hi ha aire o molt aire com a norma , també notareu que si sou de mida estàndard en alguns xapatges  us cagareu en la gent de la generació del PETISUIS  (sempre he dit que ens caldria un pam mes ) alguns xapatges també tenen l’al·licient de que millor no caure , ja que o tens un bon factor  i o la caiguda  llarga amb alguna amb possibilitats de picar . Les assegurances tant poden estar abans com després del pas i pensar que el 6b obligat esta garantit per poder arribar a algunes d’elles i si no es així....a l’agulla al fil i espavil....que la bona volada no te la treu ni deu.

Un cop matisat lo caràcter de la via , per que el personal no s’enganyi , us direm que es un bon viot sobre roca bona amb bones possibilitats de ficar allà on no n’hi ha ( això si sempre respectant les distancies que marca la tònica ) i lo mes collonut amb ombra fins cap allà les sis.

Bona part de la via es sobre placa amb dos bons diedres preciosos i alguna bavaresa per anar canviant de registre.

Es una via mantinguda en els voltants del 6a amb força passos per sobre , alguns mes obligats que altres.

Es lògica i vertical amb masses reunions semi penjades per al meu gust i el de la meua esquena , les reunions no tenen ferramenta per al ràpel , però amb possibilitats de fer-ho si l'hi deixeu.

El que vol dir que si teniu el 6b apamat i no depeneu de l’equipament a tall de LOVE CLIMBING es una via mes que recomanable que us garantirà la sensació d’ascalar.

AU MAJOS A GAUDIR QUE JA COMENÇA L’EPOCA D’OMBRA I LES REMULLADES “APRE LE GRIMPER”

 RESSENYA MANGADA A INTERNET
 COSETES DEL CESAR...MAJO ELL NO?
 ELS PRIMERS METRES JA T'EXPLIQUEN ON T'HAS FICAT
 ESCALADA FLOWER POWER
 PRECIOS , INTENS I NET  LLARG LO SEGON
 TRAM DE 7B O A0
 VERTICALITAT CONTINUADA
 PLAQUES AMB GRAU OBLIGAT
 ALGUN PRIMER BOLT AMB AMBIENT
 PAISATGE BRUTAL
 L'ULTIM BRUTAL PERO JA SENSE PILES
 ARRIBADA AL CIM
 FOTOTORRADORACIM
 RECORREGUT DEL LA VIA

LO XIST


dilluns, 4 de juny del 2018

VIDA LABORAL 95m. 6C (6a/Ae) - STRIKE 135m. 6A+ ( V+/ Ae)- LA PERTUSA - CORÇÀ


Avui decidim anar a la PERTUSA que hi falta gent....mare de deu... qui l’ha vist i qui la veu , això ara sembla el PORT AVENTURA , entre Ferrateros i caminadors tot petat i amb el que sembla una competició a veure qui fa mes xivarri.

El cas es que primer ens ficarem a la VIDA LABORAL , una via equipada sobre una roca que a primer cop d’ull sembla millor del que real ment es...les preses petites no son tant de fiar com pugui semblar...algun cantet de peus i de mans ens han petat en el moment de tibar.

Es una via que transita sobre el V+ amb passos puntuals mes forts i no obligats.

Al tercer se’m va fotre al cervell d’atacar-lo en OFF WICH i no...així surt un 6b/6b+ obligadet , després lo César el va fer per fora i diu que si es un 6a+.

No ens va acabar de fer el pes i la cridòria constant dels ferratistes amuïna mes que altra cosa.

Acaba a una ferrada que resseguirem fins al cim.

Després anirem a la STRIKE amb un ambient ja mes tranquil encara que la sensació de mercat de plaça encara ens acompanyarà.

Aqui la roca ja es un pel diferent , bastant adherent encara que caldrà vigilar una mica en algun tramet i  pensar que les presses petites no sempre seran de fiar encara que menys que a l’altra.

Es una via discontinua quasi equipada tot i que la distancia entre bolts te un cert aire , caldrà portar material de complement.

Transita tota pel V/V+ amb un pas , no obligat , de 6a+.

La historia va de que nosaltres teníem entès que es podia rapelar...i no aquesta no....

Busquem una mica pel cim i en entendre que no sabem ni que busquen ni on buscar arribem a la conclusió que la em pifiat i que haurem de buscar alternativa per baixar....com a bons GALLS que som triarem la menys adequada...anar a buscar la baixada de la ferrada LA CANAL DE LOS OLMOS....que esta a prendre pel sac i per terreny senglaros i indefinit....en fi que la broma ens va surtir per una mòdica quantitat de dos hores i mitja fins al cotxe.....re que som uns cracs de l’orientació.

Si hi voleu anar mola primer cercar bona informació de com baixar i després vos hi fiqueu...no feu com nosaltres si no voleu fer una , encara que bonica , llarga excursió de baixada.

El cas es cap de les dos vies ens ha a acabat d’agradar massa , sense arribat a qualificar-les de rastroll , però la veïna el DIOS DE LA LUZ es mol me guapa i millor roca.
Ressenya Cal Gall

 TRAM DE 6C
 SEGON LLARG
 AL PAS DE 6B
 ESCALADA DISCONTINUA
 QUART LLARG
 CINQUE
 CUTRE RESSENYA CAL GALL
 BONES FISSURES
 BONICA PLACA DEL SEGON
 MES FISSURES PER DISFRUTAR
 A MIG CAMI DE BAIXADA
 UN GALL PEL SEMBRAT....NO ESTIC FEN UN MISTERI!!!

LO XIST