diumenge, 27 de setembre del 2020

Aguanta, 6c (250 m), Rentisclera de la Massana, Paret del Tamok

Fantàstica i recent apertura que enllestim en mode Gall padrí. És a dir, un parell de dies. El primer el dediquem a fer els primers 5 llargs. Bons llargs, però destaca un L4 espectacular, de bavaresa sense fi. L'L5 presenta un pas de bloc, però surt bé, i decidim la variant  directa. Deixem la placa ganxets per a futures repeticions aquesta tardor. La calor apreta i decidim sortir caminant per dalt. Ja farem la segona part un altre dia i estalviem els destrepe per la feixa.

El segon dia entrem per la Penjolls de la Reina. El seu primer llarg és excepcional. Seguim per la Laia que ens deixa a la R5bis. Començo amb un boníssim llarg de fissura, bastant ben assegurat. Graus amables. Bonics també la resta de llargs, més senzills. L'L8 despista una mica. Quan acabeu de sortir dels sostret, com no es veu el bolt, no està clar cap a on anar. Retorneu a esquerra per sobre del sostre. La temptació de tirar recte amunt (o a dreta) quasi em fa liar-la.

Gràcies Montse, Emili i Albert. Molt bona via, equipada amb mestratge. Fantàstic regal de cumple.

Material: Àliens, tòtems, cams #0.5,#1,#2,#3 i #4.  Si la feu en dues tandes, la segona no requereix tant de material. Podeu estalviar-vos repetir res. I el cam#4 si és dels vells, millor (o el #5), però tampoc és molt necessari. Sols us estalviarà un metre de vol

 

Situació

Ressenya original


Ressenya de l'Isaac


L2

Pepe al fenomenal L4

Final del L5

Als Penjolls de la Reina

L6. Aguantant la paret

L7

L7

Postureo a l'L8

L9

XurriFotoCim

 Lo Xist




dijous, 24 de setembre del 2020

Lo Pedrot, 6b+ (180 m), Cingle del Tabac, Montroig

Ens crida l'atenció aquesta recent obertura d'en Remi i Salla. Accediu trencant a esquerra abans de les cadenes que us pugen a la feixa d'accés a la cova del Tabac. A pocs metres trobareu el peu de via.

Ni bona ni dolenta, si no tot el contrari. Molt poc equipada. Ni massa expo ni fàcil d'equipar, ans a l'inrevés. Bastant obligada. Caldrà escalar. Alguna bona fissura. Alguna placa sobre roca excel·lent, i algun tram de roca a controlar.

En fi, us l'aconsello si teniu exhaurides les possibilitats de la zona. Si no, a una altra cosa.

 

Ressenya original tunejada

L1

Curiós lloc per posar-se els gats

Pas obligat a l'L1

L2. Bon llarg

Encetant l'L4 i emplamant amb l'L5

L5

Nous mètodes per portar material

Fotocim

 Lo Xist




divendres, 18 de setembre del 2020

Putos abrefáciles, 6b (140 m), Costa de Fontanella

 Poques vies on la Montse i l'Emili estiguin involucrats he fet, però sempre m'han agradat. Així doncs, tinc una llista in mente (Set d'amor a Narieda, Cachorrito a Foratata, Aguanta al Tamok, ...) que anirem enllestint quan s'alineïn els astres. Mentre tant, ens conformem amb aquesta petita joia ubicada prop del congost de 3 ponts, passat Organyà. Avui no tenim gaire temps, i la orientació és perfecta per a una escalada ràpida al vespre. A partir de les 14:00 sereu a l'ombra.

La ressenya deixa molt clar on aparcar. La pista, millor, en 4x4, si no, a caminar una mica. El camí està ben fitat. No perdeu les fites perquè si no us tocarà deambular per alguna tartera buscant el pas, i no mola gaire. Aquí teniu un track per no fer el gamarús com nosaltres a l'aproximació.

La via és bona, ben equipada on cal i de bon equipar quan no. Però el darrer llarg (L4) és de traca. Boníssim. Ell sol paga la pena. Quan arribeu a la R1 us pot sorprendre trobar un sol bolt. L'altre està dos metres a la dreta. Podeu reforçar-la fàcilment. Amb un abrefàcil mateix.

I la retirada ràpida, dos ràpels ben llargs i al terra. A més, les cordes corren de luxe. Felicitats parella.

 

Material: tascons (petits/mitjans), àliens, tòtems, Cams #3 i #4

Avís d'spoiler: A l'L4 guardeu-vos el #4 pel pas abans del darrer pont de roca 


Ubicació


Guapa ressenya   

Ari a l'L1

L2

L3

L4

Alegria que no falti

Fotocim

Lo Xist





dimarts, 15 de setembre del 2020

Xaló Xaló (variant d'entrada), 7b (6b ob), Paret de les Gralles, Serra Carbonera

Poc ens hem prodigat aquest estiu per la Carbonera, així que quan Vic diu que no li faria res repetir-la, em sona a glòria. El cert és que sempre que m'atanso a aquesta paret, ho faig amb el cap cot, una mica poruc, cosa que no ha canviat amb el anys. Una mica de pànic escènic. A la repetició de Vic i Suka li canviem l'entrada. Salla ha obert una variant d'entrada que t'estalvia pitonar, cosa que agraïm els inútils de l'artifo com jo.

La via és molt bona. Divertida, atlètica, ben assegurada, i et permet escalar sense angoixes. A l'L3 creiem que el 6c correspondria més a la totalitat del llarg, de continuïtat que al tram, de manera que la fantàstica fissura que recorre el sostre podria quedar en 6b+. I destacar el darrer llarg com probablement el més dur. No pas pel grau del Ae, si no per la llargària, el seu poc equipament i la continuïtat  que presenta.

Us recordo que aquí  (https://drive.google.com/drive/folders/0BzzqrFjcmcr8Um5CR2F1TzRITEE)  teniu topos i descripció de les vies de la Carbonera



Material: Joc de friends fins al #4. Repetir mitjans. Àliens.

Ressenya original tunejada

L1. Variant d'entrada

Des de la R1

Vic encetant l'L2

L3

L3

Boníssim L4

L4

Fotocim
Lo Xist



dilluns, 14 de setembre del 2020

Anita cha cha cha, 6b+ (235 m), Vall d'Isàbena

 Passem uns dies per aquest bonic racó de món, lluny de les massificacions que apareixen als telenotícies. Sembla que la gent s'ha tornat imbècil de cop. No trobarem grans parets, però sí alguns recorreguts curts que paguen la pena. Després de treure-li la pols a alguna via de Pepe de quan era jove (ja fa temps), anem amb Pepe,  Jesús i Ioli al Tossal de la Font, on ens esperen un parell de vies recents i equipades.

Si aneu des de la Puebla de Roda aparqueu a un marge de la A-1605 a uns 19 Km davant del tossal. Des de Bonansa seran quasi 5 Km. Del voral nord veureu un GR que puja al poble d'Alins. Seguiu-lo, i quan cregueu convenient, l'abandoneu en direcció a peu de via.

Jesús i Pepe comencen per la "Anita". Ioli i jo per la "Ciruelo". Però durant el jardí de l'L2, ells que són un màster i un local, es posen  a la "ciruelo", intencionadament o no. Així que seguirem per l'"Anita".  Resultarà ser un via bona. Roca a controlar a l'L2 i inici de l'L3. Aquest L3 ens ha semblat més dur que el ressenyat a la guia de Luichy. Enorme llarg de V+ l'L5 i escollim la sortida directa (variant 6b+) en placa de roca collonuda, amb algun pas obligat, i ben bonica.

Descens carenant a l'oest, fins que vegeu que es pot baixar directament a l'era que teniu al nord i que us durà a Alins i agafar el GR de baixada.

I som-hi que encara ens queda el millor. Birres, riures i sopar corder de la vall. Un petit paradís a la terra, però no li comenteu a ningú, que la gent es torna tonta.

Material. Equipada


Ubicació

Ressenya Cal Gall

Ioli a l'L1 de "Tu madre se subió a un ciruelo"

L3

L3

L4

Jesús subiéndose al ciruelo

L6

Fotocim

Lo Xist

Sense ànim de ser irreverent, segons aquest fresc de la catedral de Roda, sembla que Crist, en aquells temps,  voltava per la vall de l'Isàbena en tanga