diumenge, 30 d’agost del 2020

Via del Josepet i del Joanet, 6b+ (100 m), Esperó de Santa Ana

Activitat febril aquest dies, a veure si el blogspot explota o el senyor facebook ens envia a la merda d'una puta vegada. A la nostra edat, hem d'aprofitar aquests lapsus de temps entre lesions. Anem amb Jesús a Santa Ana, i ens dediquem a fer l'ànsies, i emparrar-nos per llocs desconeguts.

Per començar anem a la coneguda Rea Sílvia, i com veiem una línia nova de bolts que abandona la Rea per l'esperó, ens hi posem sense massa contemplacions. És una nova línia oberta per l'Agustí Sans i el Josep Maria Escart, que resultarà ser ben bona, i que encara li falta l'obertura del primer llarg. Precisament ens trobem al Josep Maria fent una bona feina de neteja per a l'aproximació. Ja la piarem quan els aperturistes publiquin la ressenya. Tampoc cal ser tant agonies.

Baixem i anem a veure què passa amb una via a l'esquerra de la Rea Sílvia. Ja fa anys que l'havia vist, però no teníem cap informació. Així que de moment, li direm Desconeguda (o Directíssima Pepe el Chino), fins que algú ens tregui de la nostra ignorància. L'aproximació a peu de via el fem des del mateix camí que porta a la Rea, però caldrà portar àliens per protegir l'accés a la R0. Hi ha una alternativa caminant que flanqueja més aprop de la paret, però no sabem com està de net el camí.

La via està equipada amb bolts, però amb certa alegria. El primer llarg deu sortir cap al 6a+ i ens deixa al costat de la R1 de la Rea. El segon llarg se'l curra Jesús. I se'l curra de veritat. Roca a controlar a l'inici, i un final de llarg per placa bastant dur. Deu anar cap al 6b+/c. Llarg boníssim. I un tercer més fàcil (V+/6a) en roca collonuda. Doncs ves per on, ens ha agradat força. Per a mi, de lo millor d'aquesta paret. 

Addenda: Darreres informacions que arriben ens diuen que el nom de la via és "Via del Josepet i del Joanet". I graduen el L2 en 6b. Com som uns matats, ho deixarem en 6b+

Material: Equipada (12 cintes). Àliens si feu l'aproximació pel camí de la Rea Sílvia

Ressenya Cal Gall

L0. Aproximació rumbera

L1

L1

L1 des de la R1

Jesús encetant el L2

L2. Al lio

L3

Fotocim
Lo Xist

dissabte, 29 d’agost del 2020

Charlotte, 6b (265 m), Punta Ferrusola, Cavallers

De vacances uns dies per la vall, Ari, Vic i Jesús s'enrotllen i venen a visitar-me. Abandono unes hores la família i cap amunt.

Oberta per  Jean-Michel Arizon, Sidarta Gallego i Luis Alfonso presenta una escalada discontínua, i a trams bona. Vic i Jesús se'n van a la veïna "Baró", de característiques semblants, i amb Ari ens hi posem en aquesta.

L'aproximació (50') tracta de pujar cap a les agulles de Comalestorres, i un cop passat el pas de l'Òs i la zona de bosc, flanquejar a buscar el peu de la punta. Les trobareu clarament a l'esquerra de l'evident canal.  

Passos de placa als 2 primers llargs, canvi de reunió per un jardi a la base d'una agulleta, L3 i L4 que l'Ari empalma sense saber molt bé com, per terreny no massa definit, i un darrer llarg molt bo, de fissures i sense expansions, on hi posareu tot allò que porteu.

El descens es fa pels ràpels del collat entre la Punta Ferrusola i la primera agulla de Comalestorres. La primera instal·lació la veureu des del cim de via, resseguint la canal. El segon ràpel us deixa en una feixa. Seguiu-la en direcció Nord fins trobar una darrera instal·lació d'un tercer ràpel curt.

De baixada, encara ens entretindrem una mica a la placa Tuka, però anem justos d'aigua, assedegats, i el pícnic que els hi tinc preparat a Barruera a aquesta banda ens fa tirar avall ràpid.  

Material: àliens, tòtems, Cam#3 (opcional) i uns pocs tascons mitjans. Gairebé tot pel darrer llarg


Recorregut

Cutre-ressenya. La bona, a la guia del Luichy

Ari encetant l'L1

L2 abans de començar el festival d'adherència

L3. Ari comença dins. ...

... i acaba fora. No ho proveu

Darrer llarg

Fotocim. Aquells dos ja estan de baixada. Són uns ànsies

Ja no tenim set

Lo Xist





divendres, 21 d’agost del 2020

Retiro Espiritual, V/A0 (200 m), Paret de Mu, Sant Honorat

Bona via per passar el matí a l'ombreta. Totalment equipada, però com la cosa és fàcil, estan a prendre pel cul. Únicament 2 trams d'A0 al segon llarg,  dels quals sols ens sortirà el més fàcil.

Sols l'aproximació ja val la pena (Track)

 

Material: 12 cintes

 

Ressenya robada de no sé on

Narinant

L1

Alegria

Borinotades per acabar fent A0

Ari a l'L3

Jesús a l'L5

L6

L6

Fotocim a mitja paret

Retirada

FotoPanoCim
 


Lo Xist



dimarts, 18 d’agost del 2020

Foratata Occidental (2280 m, II/III). Foratata Oriental (2340 m, V)

 Després del mar sabor de boca que em va deixar escalar alguna de les noves apertures a Penya Foratata de Sueño Vertical, ferrades disfressades de vies d'escalada, torno a passar uns dies a la Vall de Tena per treure'm el regust. Com el primer dia encara em queden 3 horetes de sol, em poso les bambes i pujo corrent a l'Occidental. Accedeixo per l'aresta occidental, amb passos delicats, aeris, però fàcils i baixaré per la normal (Track). Un parell d'hores de pujar i baixar, i a sopar.  Al dia següent pugem a la més complicada Foratata Oriental. Camí fàcil i agraït fins al coll del Forato i agafar la  feixa herbosa que en situa sota la canal. El primer tram és el més complicat. Si seguiu la corda fixa teniu un pas ben complicat de V. Es pot evitar per la dreta. A partir d'aquí, rampes de II/III fins al cim (Track). Amb compte i anant fent. Trobareu ancoratges per anar assegurant al company. Aquest cop m'ha acompanyat l'Elvira, poc habituada a aquests menesters però amb una corda de 40 l'ascensió la farà ben tranquil·la. Quasi els mateixos metres de corda com anys que fa que m'aguanta.

Bon dia d'alpinisme clàssic en millor companyia. 

Tranquila aproximació

Passat el collat del Forato, a la franja herbosa

Després del pas de V

II/III fins al cim


Fotocim

De baixada

Infiernos


Lo Xist

No sembla que la vacuna russa tingui massa efectes secundaris



dissabte, 8 d’agost del 2020

ARC DE SOBRE LES BESSONES O ALGO PAREGUT-SECTOR DE SOBRE LES BESSONES O PER ALLI AL COSTAT-CAMARASA-NOGUERA-LLEIDA

 

Avui tot fugin de les aglomeracions , ens atansarem de nou al sector de sobre de les Bessones de Camarasa ,  o no te nom o no el sabem , tant fot axi li direm  a cal Gall.

Anirem a un preciós arc de roca , que o tampoc te nom o tampoc el sabem , a pastar així l’anomenarem també.

Aquí lo sinyor Salla s’ha currat tres vietes la mar de majes , dos a equipar i una per acabar equipada.

Ara ve l’embolic , a veure si ho se explicar , segons t’ho miris  , si ho fas de cara a la paret la cosa va així ( si ho feu d’esquena ja pot ser que no ) ve dons valtros mateixos .

Una puja per la dreta de l’arc fins al centre , placa amb tres parabolts inicials i a equipar de gust amb un joc de trastes fins el tres , sols un pont de roca , creiem que pot rondar el 6a+ , reunió per despenjar-vos.

Altra puja per l’esquerra de l’arc també fins al centre , placa amb quatre parapontings o cinc (ara no recordo) inicials i també a equipar a dojo amb paratos fins el tres , sols un pont de roca , deu anar sobre el 6a .

Si pujeu per la dreta i vos casqueu tot l’arc a esquerres fins els parapors inicials de l’altra 6b , llavors un parell de jocs fins el tres.

De la reunió avals hi ha una d’esportiva per acabar que ronda el 6b+/6c .

Totes tres....... o quatre......o les combinacions que podeu fer la mar de xaladores i boniques i estètiques i fotogèniques i divertides i a l’ombra.

Al César li han agradat molt.

Au canalla que al final quedarà un bon sector per poder ficar tota la ferramenta que teniu.

 







 

divendres, 7 d’agost del 2020

La veu del riu, 6b (400 m). Paret del riu La Vansa (segona part)

 Y dos anys després acabem la feina començada aquí.  Llavors, amb l'Ari, vàrem retirar del avant-darrer llarg per tempesta. Avui tornem amb Jesús i Vic, per comprovar que el segon tram de la paret és el millor.  La via resulta excel·lent. I el bany final una gossada.

Si bé els 4 primers llargs no estan malament, després de la feixa ens esperen 4 llargs a quin més bo.  200 m. d'escalada sostinguda, amb roca collonuda, entre el 6a i el 6b. Com es diu habitualment, s'ha d'escalar. Tot i estar equipada, els bolts d'han d'anar a buscar. Això sí, sempre ubicats amb precisió.

Per gaudir de la calor i de la bona companyia. Ens han mancat les birres a riu, però així, al bar senten millor.  

Material: 14 cintes i joc de tòtems (els fareu anar tots)

 

Fauna forània

Fauna local

Primers llargs

Inici de la segona part

Jesús al L6

Difícil L7
 
Llangardaix
L8


Fotocim acalorats

Ja sense calor

 Lo Xist