dijous, 19 de desembre del 2019

Rosa d'Abril, 6c (ED-, 210 m), Serrat de les Garrigoses, Montserrat

Avui, com el Madrid, juguem fora de casa. Escasses vies fetes en aquest massís (3 fins ara), i sempre em costa acostumar-me al seu rocam. Fugint de les temperatures de ponent, ens apleguem 4 occidentals. Jesús i Òscar se n'aniran a l'Aranya. Així ens anirem creuant, rient i dient-nos rucades. Ari i jo anirem per la que probablement sigui la millor línia del sector (això diuen). Segell Ballart i ens ensumem un tsunami emocional, tot i que també com avui, el tsunami es quedarà en marejol. Sí que és una via dura, però tampoc tant. Qüestió d'expectatives ?

Un primer llarg rostollós, amb una placa fàcil però de lo més expo de la via, dóna pas al que serà el millor de la via (L2), junt amb l'L3 i darrer. Aquest L2 és una bona fissura lleugerament desplomada, amb roca més bona del que aparenta (potser ja s'ha arrencat tot el que quedava). Caldrà fer algun repòs, ja que ubicar les proteccions t'acaba trinxant. La placa del L3 és curta, excepcional, divertida i  relativament ben protegida. I després d'una quants metres de tràmit, i un avant-darrer fàcil però també compromés, s'acaba amb un excepcional diedre, amb passos d'off-width, que et fan regirar i que trobem més difícil del 6a marcat.

Escapada carenant a buscar els ràpels de l'Aranya.

Compte amb els ponts de roca del L5. Tots putrefactes. Ari s'ha enrotllat i us ha deixat el darrer nou de trinca. Probablement el més crític. 

Material: àliens, micros, tòtems, Cam #2 i #3, i uns pocs tascons.
Parce-Resse

Ari al L1



L2


L3


L5

Jesús i Òscar a l'Aranya

Pillant bonsais

L6
Fotocim
FotoGasolinera
Lo Xist (compte amb el beure aquestes festes)


dimecres, 11 de desembre del 2019

Via Central, 7a/b (115 m), Roc d'en Solà, Perles

Li demano un parell de recomanacions a Edu per anar  a passar el dia a Perles, i que Jesús conegui el sector. Però no encertem el dia. Fa un fred de collons. Malgrat això ens hi posem a la primera i única. Bona via, però compte amb el grau de la ressenya. Molt ajustat. I equipada a la manera antiga, amb espits i algun pitó. Normal que es faci poc. Us tocarà escalar. Amb dedicació i ganes surt tota, excepte el pas xungo del segon llarg. Si porteu pedal us ajudarà a sortir. Però cal tibar igual. Roca espectacular, típica del sector. I amb cordes de 60, en 2 ràpels (R3, R1) sou abaix.  Sobre el grau obligat no sabria dir-vos, però el 6a que marca la ressenya em sembla curt.

Material: 15 cintes (un parell de llargues per fer algun pont de roca) i àliens.

Edu  ressenya

Guapo lloc
Jesús encetant l'L1

Arribada fina de 6b a la role. Molt fina


L2

L2

L3

Fotocimcongelats
Lo Xist

diumenge, 8 de desembre del 2019

Donec Perficiam, 6a/b (425 m.), Cap del Ras, Montsec d'Ares

Ja el nom és particular, com la mateixa via. "Fins a aconseguir-ho" (donec perficiam) ha estat un crit, posat de moda, en els darrers esdeveniments polítics de la nostra terra. Surts amb la sensació de fer més un itinerari que una via. Amb passatges sorprenents, com el espectacular L7 (que pertany a Inquietud de Quietud de L. Parcerises), o el també molt bo L8. Les tres enormes travesses la caracteritzen, sent interessant la darrera, un pèl més complicada que les fàcils que la precedeixen. Ens han anat bé per decidir-nos a posar-nos tots a la mateixa via. I és que avui érem un un bon escamot. 

Bastant equipada però caldrà completar. Segur que no surtiu indiferents. Per a bé o per a malament. A mi m'ha agradat

Material: tòtems, micros i Cam#3


Ressenya Made In Gall



Borinotades inicials. Luichy i  jo a la primera cordada. Pepe, Yoli i Jesús a la segona

L1

L2. A buscar els sostres que marcaran les tres travesses

L4

Jesús al L2

L5

L6
A la R6 amb companyia

Pepe al L7


L8

L10
ManoloPanorama

Fotocim. Luichy es va quedar a la cova amb la companyia

Lo Xist



dilluns, 2 de desembre del 2019

VIA LAIA V+/Ae (6b) 180m.-RENTISCLERA DE LA MAÇANA-CAMARASA


Avui anirem a tastar una nova via oberta fa ben poc temps a la Rentisclera de la Maçana.

Es la via mes a l’esquerra de la paret , just al costat de la Penjolls de la Reina.

Per l’accés aparqueu després dels túnels de la pressa de Camarasa , just a l'altre costat  de la part on lo muret de contenció es mes baix , comença un caminet fitat poc marcat , enfileu amunt i en arribar a un gran roc quasi a peu de paret , en flanqueig ascendent a l’esquerra.

Al peu d’uns diedres prou marcats trobareu les dos vies.

La LAIA , tal com esta equipada , es pot fer amb un grau obligat de V+/Ae , diuen de dur alguna cosa on el grau afluixa i les distancies entre assegurances creixen....valtros mateixos.

Nosaltres , tot fent cas a la ressenya , vam dur estris d’autoprotecció i sols vam ficar un tòtem groc per vergonya , la veritat es que amb una miqueteta petita de morro , no cal ficar res , on les peces allunyen el grau es baix , però valtres mateixos.

On el grau puja , del 6a en amunt , esta equipat per poder fer Ae , per fer-los en lliure algunes xapes sobren o estan a des ma , cosa que no suposarà cap problema.

El primer llarg guapo.... després trobareu un traçat rebuscat i amb poca continuïtat , alguns trams bonics i una bona part de no tant.

Ens ha caigut algun roc prou majo , també em fet neteja , caldrà vigilar una mica al segon i lo tercer llarg per aquest tema .

Trams de roca collonuda i trams de no gaire , trams de roca neta i trams de matollar terros.

Un cop al cim encare-vos a l’est , corriolet a dretes fins a la pista , seguiu-la  fins unes fites a ma dreta , aqui hi ha cartell que us encarara a vall cap a l'estret del Mu al Segre , bastant a vall en quant lo camí  perd pendent i marcat amb una fita , deixareu lo camí i en agafareu un altre que marxa a la dreta i ja seguiu-lo fins al cotxe.

Creiem que no morirà d’èxit , però entre l’aproximació , la via , lo descens i sobre tot lo lloc , també pot merèixer una vista , tot i que també us direm que la veïna Penjolls , essent una mica mes picantona , val mes la pena.


AU BON I FORÇA DE TOT A TOT HOM.

 SITUACIO

RESSENYA ORIGINAL CAL BERNAT

 RESSENYA CAL GALL


 PRIMER LLARG 6a+


 ROCA DE COLLONS UN PEL MOLSOSA

 PRIMERS METRES DEL SEGON 6a

 DIEDRE DEL TERCER 6a

UN PEL BRUT

 QUART AL TRAM DE 6b

 TRAMS DE ROCA COLLONUDA

 FOTOCARETOSCIM

LO XIST