dilluns, 28 de maig del 2018

5 de Maig de 2018-COLLEGATS-Moles del Pessó-PERFORMANCE 205 M. 6a

Ressenya del Luichy
Ressenya de El Col.leccionista de Vies

  M’estic tornat un mandrós. Cada vegada em costa mes posar-me davant del ordinador per escriure una piulada i es que últimament , a la feina , m’hi passo un bon sarpat d’hores i n’acabo fins al “moño”.
   La cosa es que llegint una piulada del Màster Paepe, on diu que les parets tenen una moda que va i be, a vegades plenes i a vegades buides, crec que te tota la raó. L’altre dissabte vàrem anar a Collegats , vàrem aparcar sense problemes, érem sols, després van venir dos cotxes mes, el pany de paret on hi ha la Performance era buit i no mes es sentien els crits d’una colla que baixava pel barranc de Sant Pere.
   Però , es clar, cal tenir en compte que la meteo anunciava aigua per tot arreu, menys a Collegats, (segons marcava l’aplicació del mòbil del Lluis) i la va encertar. Si voleu anar a ascalar amb seguretat meteorològica , pregunteu-li al Lluis quina es la App i us la descarregueu del Play-Store.
   De la via que direm que no sapigueu, feia uns quinze anys des de la ultima vegada que la vàrem fer i com que hi teníem un bon record, calia comparar el abans i el després.     La conclusió es que es tan guapa com la recordàvem i que la part de dalt de l’últim muro apreta si el fas pel centre, nosaltres vàrem passar una mica mes a la dreta que es mes Love.
   Cal portar 13 cintes i els “aperos” quotidians, els Aliens de passeig. Us deixem un croquis d’aproximació per a que no us perdeu, del caminet a peu de paret ben “jabali”, no sembla que hi vagi massa gent.
   Les fotos son del últim llarg i no hi ha foto cim, som uns impresentables









LO CLIP:


dimecres, 23 de maig del 2018

K 30 6B 110m - EL CAMI DEL GUERER PACIFIC 6B/C 60 m.- SANTANA-CASTILLONROY


Avui amb previsions de pluja per la tarde ens en anem de cap a SANTANA , un bonic racó de la província d’OSCA  a tocar de Lleida poc conegut i menys transitat encara.

Es una escola que per proximitat a estat quasi pràcticament explotada per la gent de Lleida ,
I trobareu una mica de tot , vies d’esportiva , vies equipades de semi , de mes netes i ben a prop el sector d’esportiva ELS AMICS a tocar de CASTILLONROY.

La roca es calcaria i quasi sempre de bona qualitat.
El tema aproximació es inexistent , sempre tot al costat de vehicle , es una escola ben còmoda.
Farem dos vies del MARMO la coneguda K 30 i la no tant transitada EL CAMI DEL GUERER PACIFIC.

La K30 son quatre llarguets amb uns dos primer mes equipats sobre una roca de collons de mico amb passets plaqueros de finura , per anar de bolt a bolt a voltes us caldrà escalar.

El tercer el trobareu quasi net però amb unes possibilitats de protecció de luxe , tot de bon i fàcil ficar , es per nosaltres un llarg preciós...mes del que de sota us pugui semblar ..una joieta.

El quart es prou estètic encara que curt , equipat amb dos ponts de roca que seran suficient per atacar-lo.

Després anirem a la GUERER PACIFIC , aquesta ja te un pel mes de compromís .

Tot i que la roca es també prou bona , els primers metres una mica molsosos , després caldrà superar un tram vertical amb un pito per sota dels peus i a un parell de metres a la dreta....aquí no mola caure , suposaria picar i en pèndol... també te una arribada a reunió de mata-tracció amb els peus en uns blocs un pel dubtosos , allò que se’n diu un llarg intens.

L’arrencada del segon també te una plaqueta de mala protecció amb una mica de molsa que li dona un puntet de tensió ,la gracia d’aquest llarg es un sostret de bon protegir que si no surt en lliure es pot fer en A1 fàcil.

Les dues vies es poden rapelar el que facilita la combinació i tenint en compte que per la bora en hi ha altres mes i a tocar.

Una combinació que us deixarà la sensació d’haver ascalat.



 RESSENYA
 PRIMER LLARG
 FINET SEGON LLARG
 MAGNIFIC TERCER
 FISSURES ORGASMIQUES
 DE MOL FACIL AMANIR
 QUART LLARG

 RESSENYA
 PRIMER LLARG INTENS
 SORTINT DE TRAM FINET DE 6B/C
 PRECIOS SEGON LLARG
 SOSTRE DE FÀCIL PROTECCIÓ
 LA TECNOLOGIA PUNTA HA ARRIBAT A LA GALLELITE
 FOTOBAR

LO XIST

diumenge, 13 de maig del 2018

VIATGE ASTRAL-PARET DE L'OS-SANT LLORENÇ DE MONTGAI


Bones Família

Avui necessito la vostra opinió.
Com ja sabeu  soc un paleta de poble i com a tal miro de conservar el nostre lèxic i les nostres costums.

Una de ben bonica es la de penjar la bandera , que representa que es fa en quant la gàbia es tancada i les aigües cobertes ja amb les feines mes perilloses acabades i sense cap accident es planta una senyera a la teulada en senyal d’èxit.


El cas es que ara em d’anar a pencar a la “SUBDELEGASION DEL GOBIERNO DE ESPAÑA” a Lleida……donada la situació actual….i el lloc que es…..ara a la colla a surtit una qüestió prou punyent.
AQUET COP TAMBE HO EM DE FER??? I EN AQUET CAS QUI TINDRA PEBROTS A FER-HO???

Creieu-me si us dic que aquesta feta ens te ben amuinats i força neguitosos.

VOSALTRES QUE FARIEU???


LA VIA


Aquesta es una de les clàssiques de la Paret de l’OS.

El sostre ja te de nou la xapa que li faltava.

Es una via bastant equipada amb un grau obligat sobre el 6a , ben dreta i amb passatges ben diferents , escalareu en placa , adherències , desplom , bavaresa i la cirereta es el sostret del segon.
La roca , com es normal en aquesta paret, es de collons de mico i encara que les assegurances comencen a notar el pas dels anys (una revisió total no li faria cap mal ) no patiu que encara us aguantaran algunes pinyes mes.

Sobre el grau direm que es el grau de la zona , el que ve a dir que potser hi trobareu a faltar algun plus segons la zona d’origen del vostre criteri.

Es una via prou bonica que vos demanar algun cop de gas per lo vertical i l’estil de l’ascalada que  com es diu ara es mes aviat atlètica.
El poc que haureu d’afegir sempre us quedarà a mort i de bon ficar.

Es una via que sobre el paper pot semblar mes fàcil del que realment trobareu i es per això que mes d’una cordada ha girat cua a mig fer , sense arribar a ser apretada tampoc la menys teniu.

AU BESITOS







 FOTOXURRINSCIM


LO XIST

dijous, 10 de maig del 2018

Bodas y banquetes, Terradets, 6b+ (200 mts)

Darrerament solem trobar poca gent a la paret, però avui, no hi havia ningú. De luxe.
Bona via aquesta. Per internet trobareu alguna piada on us la detallarà amb pèls i senyals, si voleu. Destacar un L1 amb començament rumbero, un L3  de placa boníssim que es deixa fer bé (6b), un L4 amb sostre on no li veiem el 7a per enlloc, de manera que un parell d'A0s ens deixen en un mur final on caldrà apretar (6b+) fins la role.

Enlloc de rapelar la via (preparada per a això), seguim per la Mescalina fins la feixa en 5 llargs més. Molt polida ja, però amb llargs excel·lents. Aquí les assegurances allunyen més. Eren altres temps.

Material: 16 cintes. Si sortiu per la Mescalina, opcionalment els tòtems petits us poden treure una mica d'adrenalina.

Luichy Resse


L3


L4

Mescalina: L5

Mescalina: L6

Mescalina: L8

Mescalina: L9. Paranoica Made in La Noguera

Fotocim

Lo Xist



diumenge, 6 de maig del 2018

LLEIDA V+/A0 200m.-ROCA DELS ARCS-VILANOVA DE MEIA


Hola de nou canalla….

Avui com que la meua espatlla encara renqueja una mica decidim continuar amb les clàssiques per tal de no apurar la maquina.

Anirem a la Roca dels Arcs a fer la LLEIDA , cada cop que i torno últimament , agraeixo als deus , no se a quins per que aquet tema no el toco massa be , però els hi ho agraeixo molt això de que aquesta paret haigi passat de moda i la poguem trobar en aquest estat de solitud tant plaent , no com MONTREBEI que últimament sembla que hi regalin joies , tot hom fa cap allí es beu que ara muda molt això d’ascalar a la paret de Catalunya i la veritat es que ara ja no dona bo d’anar-hi sembla ben be la platja de Cambrils  a l’Agost.

Això de les modes es ben curiós , de cop un lloc es peta i sembla que no hi puguin haver altres llocs ,però de sobte la gent se’n oblida i ja no hi tornen…..curiós no?, be però ben mirat això es collonut per que sols cal portar la contraria i anar allà on el ramat no hi va per trobar llocs amb la pau desitjada quant vas al camp.

Be aneu allà on vos roti però crec que s’hauria de mirar de no anar tots en muntera i mirar d’escampar-nos una mica mes que lo territori es gran i lo medi segur que ens ho agrairia.

Au jo vos he escalfat prou la closca i ara farem cinc cèntims de la via.

Es una via molt repetida , la quantitat de magnesi així ho confirma, i no es d’estranyar perquè es prou divertida.

En algun punt , sobre tot el primer llarg, ja esta un pel polideta però sense arribar als nivells de les clàssiques de Terradets.

Semi equipada amb pitons i bolts I de fàcil complement amb trastets.

Lo grau de la ressenya lliga mes amb els graus vells de la zona , si porteu al cap els graus actuals  algun pas us semblarà picantet i pot ser hi trobareu a faltar algun que altre plus.

A destacar lo tercer i lo quart per bonics , via verticalota amb bon canto en general.

Al primer desplom V+/6a  i falta lo clau d’arrencada del pas però es pot ficar un amic a caldo just alt mateix canto del sostret i si en voleu dos també , pel xapatge del primer bolt si sou de mida Iberica una tramposa us endolcirà la feina…xapatge llarg i a sobre la xapa rodola.

El segon desplom 6b/6b+ es de piles i les preses comencen a notar ja el pas de gent , tenen un tacte una mica relliscós i amb la quantitat de magnesi que tenen el tacte aspre típic de la zona ha des aparegut.

UNA BONICA I BONA CLASICA SEMI EQUIPADA IDEAL PER AGAFAR RODATGE EN VIA A EQUIPAR

BONA RESSEENYA MANGADA I TUNEJADA AL BLOG KUTRESCALADORS
PRIMER LLARG

 ARRENCADA DEL SEGON V??
 BONIC LLARG
SOSTRET DEL TERCER

 UN BON LLARG
 LO TRAM DE 6B DE PILES
 MAGNIFIC DIEDRE 
 FOTOCIM

LO XIST