dissabte, 31 de març del 2018

Diedre Pim-sPam, 6a/+ (75 mts), Alòs de Balaguer

ARQUELEOESCALADA
Hola majos ja es Setmana Santa o com diría lo M. Rajoy “Santa Semana”.
Jo no es que cregui amb deu , però el que si em fa patxoca es pensar que lo Jesús si que va existir , un personatge compromès amb el seu poble , que fotia llenya al poder establert i justament per aixo el perseguien….hòstia això  em sona!!!.
El cas es que l’altre dia em vai enterar que “LAS FUERSAS DEL ESTADO” , quant arriben aquestes dates deixen a mitja alçada la “BANDERA NASIONAL” per retre homenatge al paio aquet tant trempat ….lo que representa que es lo fill de DEU.
També vai vèure un grapat de LEGIONARIOS , que tot cantant allò del “Novio de la Muerte” ,passejaven una creu amb lo Jesús allí clavat….es en aquell moment que em va semblar recordar que van ser els LEGIONARIOS de l'època els que se’l van carregar ¿¿??.
Ara tots el poderosos el ploren i el lloen….mentre que quant era viu el putejaven…passarà el mateix aquí a casa nostra en el futur?
Després surtía la “Semana Santa de Sevilla” i en preguntar-li a uns nois que voltaven per allí que era per a ells la comèdia aquesta , van i contesten que es anar ben mudat ….anar de bars…a fer birres….i menjar….si ser un bon cristià va d’això igual m’hi apunto jo també.
LA VIA
Aquesta via deu ser del 1997 al menys la primera repetició nostra ho es.
La trobareu a les roques prenyades pràcticament a sobre de l'aparcament de la Font de l’ESPADELLA.
Lo camí surt per radera del single de la Font i una mica senglaros fins a trobar un canalot que us dura al peu de via.
Lo primer es facilet però un pel expo al començar , no pel grau si no per la roca en quant toca pujar de peus a la feixeta , i aquí es millor no caure , després ja afluixa fins a montar role amb trastets al peu del diedre , al llarg sols hi trobareu un espit .
Lo segon es el llarg de la via , un diedre dret amb fissura ampla de 6a /6a+ sense cap peça fixa on caldrà portar un parell de quatres i un cinc per anar tranquils  , la reunió montada amb dos espits.
Lo tercer te un començament estretot , amb un parell de representants de la flora mediterrània que la veritat es que una mica de nosa si que fan si , després un clau i a dretes fins la role, nosaltres en veure els caragols dels espits rovellats em decidit rapel.lar des de un bon sabinot una mica mes amunt , amb u ràpel de 55m fins al terra.
Es una via d’aventureta amb una roca força bona tot i que s’ha de tenir en compte que es conglo , s’ha fet poc o res i després també hi ha el tema del PERMAFROST…que es veu que també  algo te a dir…segons diuen alguns entesos en això del conglomerat.
ES UNA VIA QUE NO MORIRA D’EXIT I SEGURAMENT TAMPOC EN VIURA…NO HI VA NI DEU!!!

Material: De tot fins al Cam #5

Track: https://drive.google.com/open?id=1-r_R_mhZkDfYjZ_szFODKoOReOGxeDcX

Ressenya Cal Gall

Ressenya original

Aproximació
El diedre

L1

L2

L3. Ojo tu el que s'ha de fer per escapar-se de casa

R3

Un rapel i llestos

Lo Xist


dijous, 29 de març del 2018

Pedra de Tartera, 6c (155 mts, V+ ob) + La Segona Oportunitat, 6b (70 mts), Paret Bucòlica

Dia radiant dels que no estem acostumats durant aquest hivern. Anem a visitar l'excel·lent calcari d'Espluvins. Gairebé sols. Una única cordada a la Bàlsam de Tigre. Després de fer vàries voltes, ja que tota la carretera té restriccions d'aparcament, ho fem a l'únic lloc possible: la vella carretera que desvia abans de l'entrada del segon tunel.

Pedra de Tartera és un traçat molt equipat, excepte el primer V+ on els bolts allunyen més. Curiosament, el bolt que protegeix el primer pas de V+ està rebentat. Si porteu un alien verd, millor. El 6a+ del L2 és dur i continu. Per a nosaltres, més dur que el 6b del L4 que sols és un pas. El 6c del L3 és bloquero. i caldran dos o tres pegues per treure'l

Baixem i tornem a peu de paret a fer La Segona Oportunitat. La corda fixa està a les últimes. Ens mostra la seva ànima. No m'hi penjo amb massa ganes. Aquesta via té un altre caràcter.  Equipada amb "alegria". Molta alegria i obligada en el seu grau.  L1 amb un inici una mica dubtós per la roca, i un segon tram amb bombo i forats de tibar com un posés. M'hauré de posar la segona cinta com pugui i tornar-ho a provar, perquè si no no hi ha manera.  Això sí, és boníssim, encara que de grau apretadet.  Al L2 Ari se les veu amb un xapatge llarg a mig llarg i el bolt de protecció un metre sota els peus. Mal lloc per caure.

Dos molt vies molt bones, que tot hi ser de caràcter esportiu resulten ben diferents

Material: Sols cintes. Unes 12/13 per a Pedra de Tartera (+ alien verd si voleu oblidar-vos del bolt petat). 9/10 per a La Segona Oportunitat

Ressenya original

L1. Bolt petat

Ari al L1 de Pedra de Tartera

Inici del L2

L2

L3. Passos de 6c

L4. Pas de 6b

L4

La Segona Oprtunitat

L1

L1

L2
Fotocim


Lo Xist


dimecres, 21 de març del 2018

MALATS DE ROCA 60 m. V+/A0 (6b)-BARRANC FONDO-SANT LLORENÇ DE MONTGAI


Dissabte les previsions eren d’aigua cap a la tarde i la veritat es que la van encertar ...tot just arribar al cotxe va començar a ploure.

Es justament per aixo que nosaltres que som molt bons xicots i fem sempre cas de les previsions meteorològiques que fan els meteoròlegs sobre la meteorologia...be el que sempre se’n avia dit lo  temps....que decidim no jugar-nos la i anirem a tastar les dos noves propostes obertes al Barranc Fondo.

La una , XAVI EL GUINDILLA , recent ment piada del il·lustre JUAN GUTIERREZ ...que dir del Huang que no s’hagi ja dit i que no sapigueu... de la que no farem esmenta per no fer-nos pesats.

I l’altra , MALALTS DE ROCA , del també il·lustre JOAN BARALDES....que dir del Joan que no s’hagi ja dit i que no sapigueu... de la que si us en farem cinc cèntims per si la voleu anar a tastar.

Primer faré un aclariment per que quedi clar quin es el nostre estil....no fos que després es digo que no ens expliquem prou be.

El cas es que de tant en tant rebem algun comentari i o critica que si passem una mica per sobre a les vies , que si no entrem prou en el detall , com vulguen dir que som una mica furros a l’hora de comentar el tot del que.

Primer dir que lo Sergi sempre ens mana que no us fem ni mica de cas i com ell es lo Gall Major així ho em de fer ..s’ha de fer cas a la padrinada , no?

I segon es que creiem que si voleu informació de primera ma d’una via aneu-hi i tindreu la millor informació del mon.

ARA SI LA VIA

La via la trobareu al final del Barranc Fondo una mica després de la ferrada .

Esta totalment equipada amb bolts i pont de roca amb un grau obligat de V+.

Lo primer llarg es lletjot i amb la roca a controlar en algun punt , sols te a remarcar l’entrada a la reunió amb un pas de panxeta que vindrà a ser un 6b.

Ara lo segon es tot una joia , es un dels millors llarg de la zona , amb una roca acollonant que de tant bona fa mal i tot als dits , amb una adherència increïble.

Es plaquero de foradets i vertical en la seva primera mitat , després ja afluixa i deu anar sobre el 6b .

Sols per aquest llarg ja val la pena anar-hi.

A la vora i teniu un parell mes de vies per acabar de completar el jorn la TOTXA PETRA i l'ADOPTADA .


RESSENYA ORIGINAL
 PRIMER LLARG
 PAS DE 6B
 LLARG SEGON
 PRECIOS...ORGASMIC
 ROCA EXCELENT

 FOTOAPLECCIM

LO XIST


diumenge, 18 de març del 2018

XAVI EL GUINDILLA 65m. 6c/A0- BARRANC FONDO-SANT LLORENÇ DE MONTGAI

Via Xavi el guindilla ) 65 mts 6c/Ao - 6a obrigado (barranc fondo)



Dia 10-3-2018Un dia genial para el estreno de la via dedicada a Xavi Segarra
Nos agrupamos varias cordadas para su estreno con nervios ,
los equipadores David Domínguez, Juan Gutiérrez y Miguel Angel Garcia 
el resto de la colla David Delgado , Xavi  Segarra y Araceli Segarra.
Hace tiempo que teniamos mirada esa linea antes de la via Paqui Castellá .
La primera tirada le meto yo un largo de 25 mts muy explosivo de 6a+
muy mantenido con buenos cantos y bien protegido.
La segunda tirada mete Juan  Gutiérrez un largo muy delicado aquí nos 
encontramos  un 6b muy fino  de regleta y técnico, en el resto del largo
hay que ir con cuidado nos encontramos una zona un poco rota  tranquilo 
esta bien saneado, en el siguiente largo le mete David Delgado en largo 
De 6c o Ao para valientes la segunda cordada nos viene achuchando
dos grandes escaladores Xavi Segarra y  su hermana Araceli Segarra
La reseña 




 
Miguel Angel  en 1 largo 6a+




Juan Gutiérrez  y David Delgado

Juan Gutiérrez 2 largo 6b



David Delgado en el 3 largo 6c/Ao

Araceli Segarra

Foto cim

LO XIST





diumenge, 4 de març del 2018

ESTEL DE L'ALBA MD + 180 mt.-CINGLERA DEL TABAC-MONTROIG


Reospa neta que n’es de bonica la nostra llengua , que en pot arribar a ser de fina i educadament irònica a collons.

L’altre dia parlava amb una padrina de com n’està d’apretada avui dia la cosa , del que costa arroplegar prous diners per poder asquerar la canalla i complir amb tots el pagaments que cauen a cabassos del cel com si fossin hòsties divines.

A mig parlar  i a tall de broma li deixo anar que al final encara m’haurà d’acabar afillant ,

I ella tota carinyosa contesta sense embuts amb una mitja rialla.

-Home si tant et convingués ja hi pots comptar pero has de tenir una cosa ben present ……..

“A CASA MEUA FARAS MES BADALLS QUE ROTS”.

Quina manera mes poètica i brutalment realista de descriure la misèria....

LA VIA

A nosaltres ens ha semblat un tros de via, ens ha agradat força.

L’accés el farem pel camí de la cova del Tabac i just abans de pujar a la feixa de la cova , surt a esquerra el camí que va pel peu del single i a poc el peu de via.

Es  vertical amb passatges ben diferents en tot el recorregut , fissuretes , diedrets , algun sostret , plaques....que us anirà demanant  a cops  ascalada de finura i a cops de mes dinàmica.

La roca va millorant amb l’alçada fins a arribar a una qualitat excel·lent.

La trobareu poc equipada i en general de bon amanir , tret del quart llarg , que es el llarg de la via , es de mal equipar i amb una part final de fotre-li bastant moro durant uns quants metres sobre el Vº sense possibilitats de ficar res, aneu-hi amb trastes fins al C4 i recordar portar cosa petita es important.

El grau per sort no es de l’època i encaixa  prou be al grau d’avui dia.

A destacar per guapos i per la roca lo cinquè i lo sisè …dos llargs de traca i mocador.

Al sisè  l’arrencada  es un 6a finet finet i obligat , on serà millor no caure ja que comença en un balconet i en cas de caiguda l’espategada es garantida , caiguda de pocs metres però amb rebot segur.
UNA VIA PER RECOMANAR DE TOTES TOTES….BUENO…SOTA EL NOSTRE CRITERI…



 RESSENYA ORIGINAL
 PRIMER LLARG ROCA A CONTROLAR

LA NOGUERA BEN VERDA

 LO TERCER AMB PAS DE SOTRET INCLOS

 LO QUART LO LLARG DEL MARRO
 ARRIBADA TENSA A LA REUNIO

 LO CINQUE ESPECTACULAR

 LO SISE TAMBE UN LLARG ESPATARRANT

 AMB ROCA DE LUXE

 FOTOCARBONERADEFONSCIM

LO XIST
SIAU MESTRE