dimecres, 28 de febrer del 2018

24 de Febrer de 2018-MONTSEC D'ARES-Cap de Ras-Paret de Xurulla-MONTSICIANA 160M. 6a (V+ obl.)

RESSENYA DE INTERNET
RESSENYA DEL COLECCIONISTE
RESSENYA DEL JOAN ASIN

  Hola nenes i hola nens. Com podeu veure la cosa va d'informacio a tope, no sigui que us perdeu. Resulta que com ens fotem vells, cal exercitar el "serebro" i la millor manera es que puguem veure "afotos". De tota manera si ho trobeu desmesurat passeu directament de nosaltres i en paus.
  Lo grupuscul "Seneca" de Lo Gall ha deixat passar un dies des de la publicació per part del grupuscul mal anomenat "Gallelite" per tal de que els malats de pedra tinguessin temps de poder llegir i criticar les tonteries que escriuen.  Jo ho he fet i no estaria de mes que tots ho fessam.
  Be, a lo que anem. La via es troba situada a la dreta de la canal de baixada de les vies mes clasiques dels Puntals (Tope Clasic, Tercer Hombre, ....) cal pujar pel camí que surt per l'esquerra del gran bloc que hi ha a la pista i per la tartera amunt a buscar el espero a la dreta dels sostres. L'inici es troba al peu d'una sabina , hi ha una "M" picada i mes amunt una fletxa "De allí al Cielo".
  La via esta força be , llargs escarsés (imparells) fàcils? i llargs parells potents (Opinió "Seneca"). Jo ,com es habitual, vaig fer unes quantes marranades que no contaré, per no ferir la sensibilitat dels Puristes.
  La baixada es fa per la canal de la dreta  direcció Est, en arribar a dalt, hi ha un pal de senyalitzacio. Tornareu al pedrot de la pista, sempre seguin fites i marques de color blau. Au! A pastar!

LES AFOTOS:
 Problemes de Rimaia
 la "M" de Montsiciana?
 Veieu la flecha?
 Lo Tato pasant la rimaia "como si nada"
 L1
 L1
 L'Amadeu de galeria
 L1
 L3
 L3
 L3
 L4
L4
FOTOCIM

LO CLIP:


diumenge, 25 de febrer del 2018

ESCALERA DE CARACOL 6B OBLIGAT 210m.-EL PUNTALS D'AGER-MONTSEC D'ARES


Avui…com nosaltres som uns “aferrimos” detractors dels parabolts ¿¿?? ,decidim anar a fer una via que la trobareu bastant equipada amb….,com no podria ser d’altra manera, parabolts , algun pitó i ponts de roca.

Aquesta es una d’aquelles vies que tens a la llista i que tot hom en parla be....

Jo he decidit ja no fer mai mes cas de les recomanacions del “intrenet” , no es el primer cas ,ni suposo serà  l’últim , que el meu parer es ben diferent de les valoracions que per la xarxa volten d’algunes vies...tant per bo com per dolent , com diu la dita cada gall te la seva cresta.

El cas es que esperava una via amb roca espatarrant i a voltes si , però en un bon tros del recorregut de justeta en avall , sense arribar a dir que dolenta però si discreta.

Lo traçat es rebuscat sense seguir una línia evident , sembla el resultat mes aviat d’omplir forats i de “tira amunt que ja veurem”.

No direm mai que sigui un rastroll , però no es de les mes guapes de la paret , ara no penseu que es que no val la pena...¡¡no!!  però si no sou dels que hi aneu sovint en trobareu de mes bones.

A destacar lo primer per bo i lo quart per que te una roca de somni amb unes bústies d’orgasme.

Nosaltres no l’hem gaudit massa per la rasca que em patit , el que ha fet que des de mitja via anéssim ja mes per surtir cagant llets de la paret que no pas per fer el “pamplines”.

 EN FI QUE NI SI NI NO...QUE BUENO PERO VES...PERO QUE NO UN NO DEL TOT ,PERO TAMPOC UN SI A TOTES...QUE ANEU-HI ....SENSE ESPERAR MASSA....I QUE TANT SOLS ES EL MEU PARER...I QUE SEGUR NO SERA EL DE TOTS....PERO JO HE DE FOTRE CULLERADA....O NO.


 RESSENYA ORIGINAL

LO PRIMER GUAPO A COLLONS
LO SEGON.....

 ROCA A CONTROLAR

 LO TERCER

LO SOSTRET DE 6B+ QUE NO VA SURTIR

 LO QUART..UN BON LLARG

VERTICAL BONA ROCA I BONES BUSTIES

 PER MI EL MILLOR

 LA VARIANT DEL CINQUE

 ESPAVIL CESAR QUE FA FRET

 UNA SESIO DE I+D EN ASCALADA DE CAL GALL

 I FRED MOLT FRET

FOTORASCADECOLLONSCIM
LO XIST





dimecres, 21 de febrer del 2018

El Tercer Hombre, 7a/Ae (6a ob.), Cap del Ras, Montsec

Recordava haver llegit el llibre de Graham Greene, però no haver fet la via. I resulta que sí l'havia fet, però no sé amb qui ni quan. Em va venir un flash fent els dos darrers llargs.
La via és bona, NO equipada per dalt (encara que el senyor Escalatroncs digui el contrari), això sí, a  cops massa equipada i tot, i amb un tutti fruti d'endròmines de tots els colors i mides; burins, spits, bolts grans, bolts petits, bolts grocs, un pitó, ...

Com són 9 llargs i som 3, la cosa quadra. Els tres primers pel Roger. Un primer fàcil amb un peu de via marcat (TH) a la dreta de la Redrum. El segon té una panxa (6b) molt dura que no surt. El tercer és boníssim, amb una bavaresa (6a) i sortida cap a la placa que no dona treva en uns quants metres.  Els tres central són fàcils, sense problemes per a l'Ari, tret d'algun tram a roca a controlar. La tònica general de la via és d'una roca excel·lent. Els darrers 3 per a mi. Sortida del 7è llarg en Ae, amb un bolt groc a cagar a la via, que t'han d'aguantar el cul per xapar-lo, i a partir d'aquí 6a sostingut que és més (6a+ segons altres ressenyes).  El 8è arrenca amb una fissura desplomada (6b) que surt bé. Em sembla més fàcil aquest 6b que el del segon llarg. I arribada a la R8 en Ae.  El darrer llarg té la seva dificultat en la placa final. Tres passos molt fins que no surten (7a). Tot i fer A0 s'ha d'escalar.

Arribada al cim en un escenari magnífic. Força neu, i algunes congestes que tallen la feixa de baixada i que ens obliga a esquivar-les per sota, però sense massa problemes. Gran dia. Feia dies que no trepava i avui he gaudit amb aquest parell.

Material: 15 cintes i strep

Ressenya 

Roger al L1
L2
Roger obrint el L3

Ari al L3

L7
L8

Canvi de R8
L9

Fotocim

Descens congestat
De baixada
Lo Xist



divendres, 16 de febrer del 2018

INFOGALL-NIU DE VOLTORS A LA "TATOCAO LO GALL"

ES FA SABER A TOT-HOM QUE EL NOSTRE GALL MES ADMIRAT I RESPECTAT "PINTO" "PA LOS AMIGOS"  HA COMUNICAT A LA REDACCIO DEL GALL LA SEGÜENT ORDRE:

PROHIBIT ASCALAR FINS EL JULIOL A LA VIA "TATOCAO LO GALL" AL PIC DE CASTELLAS A ALÓS DE BALAGUER "EL TALÓS" , A CAUSA DE UN NIU DE VOLTOR AMB UN OU A SOTA DEL SOSTRE DEL ULTIM LLARG DE LA VIA.

PREGUEM A TOTS ELS QUE TINGUEU UN BLOC , HO PUBLIQUEU I ALS ALTRES QUE HO FEU CORRE PER LA XARXA. CUIDEM LA NOSTRA NATURA I EL NOSTRE ENTORN.
GRACIES.
SI PILLO A ALGU ASCALAN AQUESTA VIA QUE ES PREPARO!!! JO NO MES HO DIC


diumenge, 4 de febrer del 2018

SORTIDA CAP ENDAVANT 6B/Ae-AGULLA DELS PELATS-MONTROIG

Hi ha gent ja creixudeta que es béuen l’enteniment...de sobte entren en una segona joventut sense tenir en compte que el cos d’un granadet , per molt que diguin a les boniques dites que volten pel mon , ja no pot aguantar el que abans era mes que normal.

Volen surtir a tibar massa suvint i apretar la maquina fins allà on no cal ni convé...

Com no caldria dubtar que podria passar ,el cos se`n ressent i comencen les lesions.

Per que us explico això direu? Molt senzill...per fotre merder i montar una mica de sidral al explicar-vos que tenim al POLLOT una mica ferit de tant fer el TRIBURCI... reconèixer també que una mica d’envejota , i no de la sana si no de la mes punyertera que hi pugui haver , si que tenim de veure`l trepar dia si dia no.

El cas que ara entendreu lo vidio que penjem , aprofiteu vosaltres també per fer saragata i fotre a parir a tots aquestos que tenen massa temps lliure i poden ascalar mes que vosaltres.

Comparativament , ells per estar al vostre nivell haurien  de fer al menys dos graus mes , amb les mans lligades a l’esquena i per casc un calder de ferro fos amb anses de barró...i lo barró inclòs per allò del contra pes.

ELS POBRES PRINGATS QUE TREBALLEM MASSA AL PODER I ENCARA QUE SIGUI PER PUTA ENVEJA  LLENYA ALS PRIBILEGIATS.

LA VIA

Avui amb unes expectatives de rasca i vents freds decidim pujar a provar sort al MONTROIG i fer algo curt ,  anirem a  una via oberta per lo PARCE lo BRESCO i lo JOAN A5.

Tot i que des de sota la roca no fa massa bona fila , a part també d’algun comentari que em sentit sobre la seva qualitat , la veritat es que ens ha semblat prou bona en pràcticament  tot el recorregut i tret d’alguns petits rogles no vos farà patir en excés.

Semi equipada i de  bon trastejar encara que en algun punt caldrà ascalar una mica fins a la propera assegurança o emplaçament de la ferramenta , però sempre sense arribar a nivells d’estres.

Les reunions còmodes a collons...fins i tot us podreu agitar si voleu ,cosa que cada vegada agraeixo mes...deu ser l’edat o l’esquena o totes dos coses a l’hora.

Lo primer te un tram d’Ae , diuen que si 7a ?,  que no em tret amb una surtida del artifo al lliure apretadeta , llarg entretingut i variat amb un pas inter mig de 6a que te el seu que de rarot.

Lo segon te la particularitat en un sostret de 6b que podreu cusir al gust a sota mateix amb bones peces a caldo i la certesa que en cas de caiguda la pinya es neta de totes totes, quasi be de gust volar i tot!! , el que li treu ferro a la cosa.


Al tercer....i per que quedi clar que som GALLS... com no la liem...i tot i tenir la ressenya a la ma ens encigalem i sortim per la veïna ATAC DE BANYES...un bon i curt llarguet de sortida al cim amb una roca espectacular....i es axi i per no reconèixer la cagada i per fer-nos els entesos direm que es millor sortida per que li afegeix un plus al traçat.


 RESSENYA CAL A5

 PRIMERS METRES

 L'Ae  DE ROCA DELICADA

 PRIMER BOLT DEL SEGON

 EL SOSTRET ..LO PAS DEL LLARG

 LO PÈPE DEL CURRIOL

 LO TÀTO...UN ALTRE QUE ARA TE MOLT TEMPS PER ASCALAR!!

 LO MARÍC...ESPATLLAT PERO NO PARA EL CABR...

 TERCER DE LA ATAC DE BANYES

 MAGNIFIC I CURT LLARG DE SURTIDA AL CIM

 AMB UNA ROCA DE COLLONS

FOTOAMBDOSMARRANOSQUETENENMOLTTEMPSLLIURECIM

LO VIDIOXIST